Kıbrıs

Covid-19 Belediyeler Arası Kriz Yönetim Komitesi, Bakan Pilli’nin katılımıyla toplandı

Covid-19 Belediyeler Arası Kriz Yönetim Komitesi, Bakan Pilli’nin katılımıyla toplandı

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Genel Kurul Kararı ile oluşturulan Covid-19 Belediyeler Arası Kriz Yönetim Komitesi, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de katılımı ile bugün (27 Ağustos Perşembe) Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda toplanarak Covid-19 ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı

Bakan Pilli: Oldukça mutlu oldum

Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığında gerçekleşen ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de katıldığı toplantıya, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediyesi Başkan  Nidai Güngördü, İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Benli, Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan,Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Belediyeler Birliği Genel Koordinatörü Hüseyin Köle katıldı.

Sağlık Bakanı Dr.Ali Pilli bugün Covid-19 Belediyeler Arası Kriz Yönetim Komitesi’nin çağrısı ile biraraya gelerek Covid-19 mücadelesinde hep beraber nasıl kararlar alabileceğinin konuşulmasının kendisini oldukça mutlu ettiğini söyledi.

Dünyada devam eden Covid-19 pandemisinin önümüzdeki kış aylarında daha fazla artacağının aşikar olduğunu ve bu mücadelede herkese görevler düştüğünü kaydeden Pilli, bakanlığı ile,belediyeleri ile halkı ile aktif olarak el birliği verilirse ülkenin bu beladan kurtulacağına inanç belirtti.

Belediyelerin önemli katkısı,sağlık çalışanlarının,halkın ve hükümetin ortak katkıları ile Covid-19’u bugünkü seviyesine getirdiklerini ifade eden Bakan Pilli, herkese bir kez daha teşekkür etti. Bakan Pilli, “Bugünkü toplantıda bir karar almadık ama 2-3 gün içerisinde tüm önerileri de göz önünde bulundurarak bu konuyla ilgili ne adımlar atacağımızın kararlarını üreteceğiz ve bunu tüm kesimler ile birlikte uygulayacağız.” dedi.

Özçınar: Bu süreci hep beraber, el birliği ile başarmak zorundayız

Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar bugün Bakan Pilli’nin de katılımıyla Covid-19 konusunda ülkede birlikte neler yapılabileceğini değerlendirme imkanı yakaladıklarını kaydederek 51/95 sayılı Belediyeler Yasası’nın belediyelere verdiği yetkiye dayanarak yerel yönetimlerin yapabileceklerini Bakan Pilli ile paylaştıklarını vurguladı.

Özçınar: “Bu süreci hep beraber, el birliği ile başarmak zorundayız. Konacak kurallar noktasında Covid-19 mücadelesinde halkın içerisinde olan ve sahada aktif mücadele veren yerel yönetimlerin görüş,öneri ve hassasiyetlerinin de süreçte dikkate alınmasını istiyoruz.” dedi.

Harmancı: Elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik ve yine çekinmeyeceğiz

Ev sahibi LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise tüm dünyanın Covid-19 sarmalından kurtulamadığını ve Kuzey Kıbrıs’ın da bu sürecin sancılarını yaşadığını kaydederek entegre,ortak hareket etmenin, belli bir disiplin içerisinde tek vücut olabilmenin başarının anahtarlarından birisi olduğunun altını çizdi.

Harmancı, “İyi hesaplanmış ,iyi belirlenmiş kuralların ortaya çıkması gerekiyor. Kafa karışıklıklarının ortadan kalkması, yetki ve sorumlulukların bir bütün olarak tek elden yönetilmesi gerekmektedir. Yerel yönetimler olarak bu beladan kurtulmak için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik ve yine çekinmeyeceğiz.” dedi











Başa dön tuşu