KıbrısManşetYaşam

Gündüz: Hani biz bu ülkenin müzisyeniydik?

Kıbrıslı sanatçı Arda Gündüz özellikle pandemi dönemi ve sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Yerli müzisyenlere gerekli önemin ve değerin verilmediğini belirten Gündüz, bunda sadece mekan sahiplerinin değil bazı müzisyenlerin de payı olduğunu söyleyerek “biz her şeyi çalarız, yeter ki insanlar eğlensin’ deyip garip tavizler verilmesinin bunda en büyük neden olduğunu ifade etti.

Gündüz’ün paylaşımının tamamı şöyle:

Bu ülkenin bazı müzisyenleri, o hayranlıkla izlediğiniz, gecede bir dünya para verip fotoğraf çektirme yarışına girdiğiniz çoğu ithal müzisyenden bin kat daha iyi müzisyendirler….

Lakin bu ülkenin müzisyenleri olarak hatayı kendimizde aramamız lazım. ‘Bu ülkenin insanıyız deyip deyip kendimizi ucuzdan satarak önce kendi değerimizi düşürdük. Sonrasında müzik yapmaya gittiğimiz mekanlarda ‘Biz her şeyi çalarız, yeter ki insanlar eğlensin’ deyip garip tavizler verdik.

İthal şarkıcılar bin bir özenle karşılanıp ağırlanırken biz bir kenarda durmayı kabul ettik.

Hani biz ‘Bu ülkenin müzisyeniydik’ ya, sustuk sineye çektik. Bir zaman sonra bazı ithal ‘çok önemli’ müzisyenlerin alt grubu bile olduk. Şarkı söyleyemeyen tiplerin havasına, kaprisine güldük ki gülmemiz gereken kendi halimizdi aslında..

Şimdi artık makineler ve makine operatörleri yapıyor müzisyenliği. Canlı müzik dediğimiz orkestra müziği yerini teknolojiye bırakıyor buralarda yavaş yavaş.

Ve çok yakında daha çok düşünmeye başlayacağız nerede yanlış yaptığımızı…
Ve sorgulayacağız, öncelikle kendi kendimize duyduğumuz saygıyı…











Başa dön tuşu