KıbrısManşet

Sorakın: Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, halkını itibarını yok eden ve kurumlarının küçümsenmesine neden olan hükümetin derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı

Sorakın: Bu olay karşısında toleranslı davranan hükümet suçludur

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Sorakın, Bülent Ersoy’un saz ekibinin, ülkede hazırlandığı söylenen sahte PCR testleri ile giriş yapmaya çalıştığına değindi.

Sorakın açıklamasında, sahte testleri hazırlayanların da, sahtekarlığı kabul edip Kıbrıs Türk halkını aşağılayanların da ve bu olay karşısında toleranslı davranan hükümetin de suçlu olduğunu ifade etti.

Sorakın’ın açıklamasının tam metni şu şekilde: 

“Yaklaşık bir yıl önce yaşadığımız “jet krizi” sonuçlanmadan, dün yeni bir “krizle” karşı karşıya kaldık. Konser vermek için adamıza gelen Bülent Ersoy’un saz ekibi, ülkemizde hazırlandığı söylenen sahte PCR testleri ile giriş yapmaya çalışmış.

Buradaki makamların davranışı ise gayet toleranslı. Otel müşterileri mağdur olmasın diye gelenlere özel test yaptırılmış, test sonuçlarının negatif çıkması ile de girişlerine izin verilmiş.

“Sorumlular en ağır şekilde cezalandırmalı”

Aslında olay çok önemli. Kıbrıs Türk halkını önemsemeyen, sağlığını hiçe sayan, aşağılayıcı bir davranış. Sahte testleri hazırlayanlar da, sahtekarlığı kabul edip Kıbrıs Türk Halkını aşağılayanlar da, bu olay karşısında toleranslı davranan hükümet de suçlu.

Müşteriler mağdur olmasın diye halk mağdur ediliyor. Sorumlular en ağır şekilde cezalandırmalı. Halkını hiçe sayan, itibarını yok eden, kurumlarının küçümsenmesine neden olan hükümet ise derhal istifa etmeli ve bunun hesabını vermeli”











Başa dön tuşu