KıbrısKültür&SanatManşet

Etkinliğe Mağusalı kitapseverlerin ilgisi yoğundu

Fulya Adalıer Canbolat‘ın yazdığı, Khora Yayınları‘ndan yeni çıkan ‘Acı Molehiya‘ isimli kitap Mağusa‘da okurlara tanıtıldı

Etkinliğe Mağusalı kitapseverlerin ilgisi yoğundu

Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) ve Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER) ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Mağusalı kitapseverlerin ilgisi yoğundu.

MASDER Başkanı Rifat Yalınç‘ın açılış konuşmasının ardından MAKAMER Başkanı Sıdıka Özdoğan yaptığı konuşmada hem yazarı tanıtarak kitaba değindi hem de İstanbul Sözleşmesi ve kadına şiddetin önlenmesi ile ilgili mücadeleden bahsetti.

Khora Yayınevi adına söz alan Nazen Şansal ise Khora Yayınları’nın misyonunun özellikle Kıbrıslı yazarların nitelikli eserlerini kitaplaştırarak okurlara ulaştırmak olduğunu belirtti.

Canbolat: Hatice isimli kurgu bir karakter oluşturarak kitabı yazdım

Şansal, ‘Acı Molehiya’nın yayına hazırlanma sürecinde yazarla oldukça uyumlu bir işbirliği yaptıklarını, bunun en önemli sebebinin Araplara satılan genç kızlarımıza kendilerini borçlu hissetmeleri olduğunu vurguladı.

Yazar Fulya Adalıer Canbolat, Neriman Cahit‘in ‘Araplara Satılan Kızlarımız‘ kitabını ve 1930-40’lı yıllara ilişkin pek çok kayağı okuduğunu, döneme ilişkin derin araştırmalar sonucunda Araplarla evlendirilen tüm kızları temsil eden Hatice isimli kurgu bir karakter oluşturarak kitabını yazdığını anlattı.

Erbilen: Kadınların özgürleşmesinin önündeki engeller çok fazla

İstanbul Büyük Şehir Tiyatroları Dramaturg‘u Dilek Tekintaş‘ın da kitaba katkı koyduğunu belirten yazar, oyunun sahnelenmesi halinde telif gelirinin sığınma evine bağışlanacağını da belirtti.

Ardından DAÜ Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi Başkanı Süheyla Üçışık Erbilen de söz alarak hem yazarı tebrik etti hem de günümüzdeki kadın hakları ve kadınların özgürleşmesinin önündeki engellere değindi.

Lefkoşa Etkinliği 30 Ağustos Pazartesi

“Acı Molehiya” tanıtım ve imza etkinliği, 30 Ağustos Pazartesi saat 18.00’de Lefkoşa Suriçi‘nde Büyük Han arkasındaki meydanda Lorenza Cafe‘de gerçekleştirilecek.

Kadın Eğitimi Kolektifi‘nin organize ettiği söyleşide okurlar hem döneme ve kitaba ilişkin bilgi alacak hem de kitap alarak yazara imzalatma imkanı bulacaklar.

Khora Kitap’tan yapılan açıklamada, etkinliğin açık havada ve mesafeli bir şekilde yapılacağı ve kadın haklarına duyarlı kişilerin ve tiyatro severlerin davetli olduğu belirtildi.











Başa dön tuşu