KıbrısManşet

Ataoğlu: O felaketi görür müyüm endişesiyle geldim

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Suriye‘den sızan ve denize karışan petrolün Karpaz sahillerini, rüzgarın da etkisiyle teğet geçmesini beklediklerini söyledi

Ataoğlu: O felaketi görür müyüm endişesiyle geldim

Suriye’deki bir elektrik santralından sızan yakıtın Kıbrıs’a doğru ulaşmasının önlenmesi için çabalar sürüyor. Bölgeye giden Özgür Gazete ekibi, sabah erken saatlerinde bölgeye giden Bakan Ataoğlu ile konuştu.

Ataoğlu, “2013 yılında meydana gelen bir başka sızıntıyı yaşayan biri olarak, endişeli bir şekilde bölgeye geldiğini söyledi.

Ataoğlu, “O dönemde sızıntının dar çerçevede bıraktığı izleri bilen biri olarak, bugün buraya gelirken 2013 yılındaki küçük olayı düşünerek geldim. Acaba ne ile karşı karşıya kalacağız ve o felaketi görür müyüm endişesiyle” dedi.

“Teğet geçse bile gideceği yerde derin izler bırakacağını biliyoruz”

Ataoğlu, şu andıkları bilgilere göre, rüzgarın da etkisiyle sızıntının Karpaz sahillerini teğet geçeceğinin beklendiğini belirtti.

Ataoğlu, “Ama teğet geçse bile gideceği yerde derin izler bırakacağını biliyoruz, denizin dibinde bırakacağı izler de önemli. Asker ve Sahil Güvenlik ile yaptığımız istişareler sonrası Sahil Güvenlik burada konuşlandı. Başbakanlık’ta oluşturulan kriz masası sonrası verilen talimatlarla da bütün envanter buraya taşındı” ifadelerini kullandı.

Güneyle iletişime geçildi mi?

Bakan Ataoğlu TC Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Ulaştırma Bakanı ile de iletişim de olduklarını belirterek, Türkiye’den de ekiplerin buraya geleceğini söyledi.

Ataoğlu, “TC Ulaştırma Bakanı da gemilere buraya gelmelerine yönelik talimat verdi. Olabilecek olan herhangi bir olaya karşı hazırız, hazırlığımızı yaptık. Gemilerimiz, personelimiz ve bütün paydaşlar burada. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Ataoğlu, Özgür Gazete Muhabiri Melek Arabacıoğlu’nun Kıbrıs Cumhuriyeti ile iletişime geçilip geçilmediği sorusu üzerine de, bunun uluslararası bir durum olduğunu ve Başbakan Ersan Saner ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, gerektiğinde tüm kesimlerle iletişime geçeceğini söyledi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu