KıbrısManşet

Korkmazhan: Felaketin kıyılara ulaşmasını beklemek büyük bir akıl tutulmasıdır

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah KorkmazhanAkdeniz‘de ki petrol sızıntısı ile ülkemiz büyük bir ekolojik yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi

Korkmazhan: Müdahale için felaketin kıyılara ulaşmasını beklemek büyük bir akıl tutulmasıdır

Korkmazhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tehlike karşısında tüm olanakları değerlendirerek, gerekli önlemleri alması ve kıyılarımıza ulaşmadan gerekli müdahaleyi yapması gerekenlerin, tehlikenin ‘teğet geçmesini’ beklediklerini söyledi.

Paylaşım şu şekilde:

Akdeniz’de ki petrol sızıntısı ile ülkemiz büyük bir ekolojik yıkım tehlikesi ile karşı karşıya. Bu tehlike karşısında tüm olanakları değerlendirerek, gerekli önlemleri alması ve kıyılarımıza ulaşmadan gerekli müdahaleyi yapması gerekenler “teğet geçmesini” bekliyorlar.

Kaldı ki müdahale için felaketin kıyılarımıza ulaşmasını beklemek büyük bir akıl tutulmasıdır. Akdeniz, canlılar ve tüm ekolojik yaşama karşı da sorumluyuz.

Eldeki tüm imkanlar ve tüm işbirlikleri değerlendirilerek, petrol sızıntısı her neredeyse biran önce müdahale edilip, temizlik çalışmaları başlatılmalıdır.

Bunun yanında yaşanan felaket ders niteliğindedir.

Her türlü fuel oil ve karbon üretimi ve işletimini kademe kademe terk etmek ve ekolojik bir yaşam biçimi şekillendirmek tüm insanlığın birincil hedefi olmalıdır.











Başa dön tuşu