KıbrısManşet

Sızan yakıtın 15 değil 20 bin ton olduğu anlaşıldı

Suriye‘den Akdeniz‘e karışan ve Kıbrıs adasını tehdit eden fuel oil sızıntısını incelemek için Türkiye‘den gelen 5 kişilik uzman ekip bölgede incelemelere başladı

Sızan yakıt 15 değil 20 bin ton

Karpaz‘da bulunan Özgür Gazete muhabirleri Melek Arabacıoğlu ve Mustafa Baflı, bölgedeki son durumu aktarmaya devam ediyor.

Türkiye’den gelen uzman ekibin verdiği bilgiye göre, dün 15 bin ton olduğu söylenen petrol sızıntısının 20 bin ton olduğu anlaşıldı.

8 kişilik uzman ekip römorkörlerle açıldı

Bölgede şu an 3 adet römorkör bulunuyor. Kıbrıs’tan da 3 kişinin katıldığı toplam 8 kişilik uzman ekip römorkörlerle açılarak, incelemelerini yapmak üzere açıktaki gemilere doğru yol aldı.

Ekip sızıntının boyutunu görmek ve çalışmaların seyrini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede ayrıca Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın yetkilileri ve Sahil Güvenlik ekipleriyle Kıyı Emniyet ekipleri de bulunuyor.

Ayrıca, denizden yakıtı toplamaya yardımcı olacak olan su üstü bariyerleri de bölgede bekletiliyor.

Balıkçıların ağları temiz

Özgür Gazete ekibinin dikkatini çeken bir diğer ayrıntı da şöyle;

Dipkarpaz Belediyesi ve Çevre Bakanlığı tarafından dün vatandaşların denize girmemeleri ve balıkçıların da avlanmamalarına yönelik çağtrılar yapılmıştı.

Ancak balıkçılar bu sabah erken saatlerde ağlarını denize atıp topladığı ve herhangi bir fuel oil kalıntısına rastlamadıkları görüldü.

Özel Haber: Melek Arabacıoğlu-Mustafa Baflı











Başa dön tuşu