KıbrısManşet

Çakıcı: Toplum sağlığının bir kez daha riske atıldığını gördük

Toplumcu Kurtuluş Partisi-Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümetin toplum sağlığını riske atarak PCR testleri konusunda da sınıfta kaldığını belirterek, bir an önce Seçim Yasası‘nın düzenlenerek en erken bir zamanda seçime gidilmesinin şart olduğunu söyledi

Çakıcı: Toplum sağlığının bir kez daha riske atıldığını gördük

Gündeme yansıyan konularla ilgili açıklamalarda bulunan Çakıcı, hükümetin aldığı kararlarla ülke insanına güven veren kararlı bir duruş sergilemekten uzak olduğunu kaydederek, pandemi koşullarında toplum sağlığının bir kez daha riske atıldığının görüldüğünü belirtti.

Kıbrıs Türk halkının çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Çakıcı, hükümetin ise kurultay ve kendi iç kavgalarıyla uğraşarak, ülke ekonomisi ve sosyal yapısını kaos içerisine soktuğunu söyledi.

“En erken zamanda seçime gidilmesi şarttır”

Çakıcı, “Halk bir taraftan arda arda yapılan zamlar sonucu ekonomik dar boğaza sürüklenirken, diğer taraftan günü birlik değişen kararlar sonucu daha da mağdur konuma gelmiştir” dedi.

Toplumun bu şekilde yönetilemeyeceğini söyleyen TKP Genel Başkanı, “Bu hükümet artık yönetim erkini yerine getiremez durumdadır. Dağılmış bir hükümettir. Bu hükümetten bir şey beklenemez. Bir an önce Seçim Yasası düzenlenip en erken bir zamanda seçime gidilmesi şart olmuştur” ifadelerin kullandı.

Çakıcı’nın açıklamalarının devamı şu şekilde: 

“Hükümet toplumu yönetemez durumdadır. Bakanlar Kurulu’nun kendi içinde hiç bir konuda görüş birliği içinde olmadığı gözle görülür hale gelmiştir. Başbakan, Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışında alınan kararlarla ilgili halka bir takım açıklamalarda bulunmuş ve bunun yalan olduğu ortaya çıkmıştır.

Son olarak PCR testlerini paralı hale getiren bir Bakanlar Kurulu kararı alındı. Aşılı, aşısız herkesten para alınacağı söylendi. Bu Resmi Gazete’de yayınlandı. Arkasından Bakanlar Kurulu, önceki gün toplanarak yeni bir karar aldı.

Sn. Başbakan kamuoyunun önüne çıkarak aşılı olan kişilerden ücret talep edilmeyecek, aşısız olan kişiler PCR testi için ücret ödeyecek dedi. Alındığı söylenen yeni karar Resmi Gazete’de yayınlanmadı ve bugün 1 Eylül itibariyle tüm testlerin paralı olacağını içeren karar yürürlüğe girdi.

Şu anda PCR ve antijen testi yaptırmak isteyen aşılı aşısız herkesten para talep ediliyor. Bazı sivil toplum örgütleri testlerin paralı olmasına karşı eyleme gideceğini açıklamıştı.

Başbakan bu eylemleri engellemek için halka doğruları mı söylemedi? Vatandaşlardan PCR ve antijen testleriyle ilgili açıklanan rakamların üç katı ücret talep edilmesi yaşanan karmaşayı gözler önüne sermiştir. Halka PCR testleriyle ilgili net açıklamanın yapılması ve kafalardaki karışıklıkların giderilmesi için neden beklenmektedir?”











Başa dön tuşu