KıbrısManşet

Özüşen: 1 sene önce emekli olan ve ikramiyesini alamayanlar var

Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen, artık sözle verilen vaadlerin bir anlamı olmadığını ve grevi bitirmelerinin şartının yazılı taahhüt olduğunu söyledi

Özüşen: 2 aydır hiçbir adım atılmadı

Sendikaya bağlı Mağusa Belediyesi emekçileri, 21 aydır ödenmeyen mesaileri, aylardır ödenmeyen bayramlık ödenekleri ve düzensiz ödenen maaşları nedeniyle bugün büyük bir eylemle süresiz greve gitti.

Özgür Gazete‘ye konuşan sendika başkanı Özüşen, 2 ay önce de burada 3 saatlik bir uyarı grevi yaptıklarını hatırlattı ve 2 ay geçmesine rağmen hiçbir adım atımadığını belirtti.

Özüşen, “Malesef bugün aynı sebeplerden dolayı tekrar burada olmak zorunda kaldık ve bu sefer süresiz grev kararı aldık. İyi niyetimizi gösterebilmek için de Belediye Başkanı İsmail Arter‘e, haklarımızın hemen verilmesi durumunda grevi bitireceğimizi söyledik” dedi.

“Personel ne zaman ödeneceğini bilmiyor”

Sendika ve emekçiler olarak hiçbir siyasi amaçları olmadığını vurgulayan Özüşen, tek taleplerinin personelin aynı anda ve zamanında maaşlarını alması olduğunu kaydetti.

“Bir banka bugün ödüyor, diğeri 3 gün sonra ödüyor, personel ne zaman ödeneceğini bilmiyor” diyen Özüşen, bunun yanında personelin sendikal hakları olduğunu da hatırlattı.

“Bu durumdaki personeli nasıl çalıştıracaksınız?”

Özüşen, belediye personelinin resmi tatil ya da bayramlar gibi özel günlerde de çalışmak zorunda olduğunu belirterek, 21 ay önce çalışan ve o günlerin parasını alamayan personelin bugün çalışmak istemediğini söyledi.

Özüşen, “Bu durumdaki personeli nasıl çalıştıracaksınız? Çalışanlarımızın huzur ve mutluluğunu düşünmek zorundayız. Çalışan çalıştığı zaman maaşını ve mesaisini alacağını bilirse elbette daha rahat çalışır” ifadelerini kullandı.

“Haftanın 1 günü veznede toplanan parayı mesai olarak ödeyin dedik”

Kendilerinin Başkan Arter’e çözüm sunduğunu, geriye dönük 21 aylık mesaileri bir anda istemediklerini ama her hafta 1 mesainin ödenmesini talep ettiklerini anlatan Özüşen, bunun da kabul görmediğini vurguladı.

Özüşen, “Haftanın 1 günü veznede toplanan parayı mesai olarak ödeyin dedik. Her ay 4 mesai öderseniz 6 ayda ancak kapanır geriye dönük ödemeler dedik. Ama kabul edilmedi” dedi.

“Gereksiz harcamaları kısın dedik”

Belediyedeki gereksiz harcamalar ve yanlış istihdamlar konusunda da Arter’e uyardılarda bulunduklarını söyleyen Özüşen, bu gibi gereksiz harcamaların belediyeye yük olduğunu belirtti.

 

“Özüşen, “Biz başkana söyledik; dışardan araç kiralama, dışardan hizmet alımı, izaz-ikram gibi gerekesiz harcamaları kısın dedik. Bunlar belediyeye yüktür ve düzenlenmesi gerekir. Bu sorunların bir çoğunu yaşamayız o zaman” dedi.

“1 sene önce emekliye ayrılan ve ikramiyesini alamayan arkadaşlarımız var”

Özüşen Özgür Gazete mikronlarına son olarak şunları söyledi;

1 sene önce emekliye ayrılan ve hala ikramiyesini alamayan 9 arkadaşımız var.

Bunu gören ve emekliye ayrılma safhasına gelen çalışanlar da korkuyor ve emekliye ayrılamıyor, çalışmaya devam ediyor.

Düşünün, 30-35 yıl bir hayalle hizmet veriyorsunuz ve emekli olunca paranızı alamıyorsunuz. Bu hoş bir durum değil. 

Geriye dönük alacaklarımız için bize bir takvim hazırlayın, neyin ne zaman ödeneceğini biz de bilelim diyoruz.

Ama Başkan Arter her zaman bizden zaman istedi. ‘Alacağım var halledeceğim’ dedi. Verdiğimiz zaman bitince, bir daha zaman istedi ama böyle böyle 21 ay geçti.

Artık bu personelin ne bize ne kendisine inancı kalmadı. Biz yazılı taahhüt istiyoruz, sözle bu iş olmuyor”

Özel Haber: Melek Arabacıoğlu-Mustafa Baflı











Başa dön tuşu