KıbrısManşet

Eczanelere Antijen testi yapma yetkisi verilince ortalık karıştı

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘nin her Bakanlar Kurulu‘nda aldığı hatalı karar sonrası, hali hazırda kör-topal ilerleyen sağlık sistemi yara almaya ve toplum sağlığı riske atılmaya devam ediyor

Vatandaşın test çilesi bitmiyor

Bakanlar Kurlu geçtiğimiz günlerde, devletin mali yükü kaldıramayacağı gerekçesiyle aşılı/aşısız farketmeksizin herkesin PCR ve Antijen testlerini kendisinin ödeyeceği kararını almıştı.

Halktan büyük tepki çeken karar sonrası Başbakan Ersan Saner, kararı değiştirdiklerini söyleyerek aşılı kişilerin test ücretlerinin devlet tarafından karşılanacağı duyurmuştu.

Saner’in yalan söylediği çok gecikmeden anlaşılmış ve dün açıklanan Resmi Gazete‘de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, PCR ve Antijen testlerinin (temaslı ve pozitif olanlar hariç) herkese ücretli olduğu anlaşılmıştı.

Eczanelere yetki verildi, labaratuvarlar test yapmıyor

Aynı kararlar içinde, ülke genelindeki eczanelere de Antijen testi yapma yetkisi verildi ancak eczanelerde şu an test kiti yok.

Bugün test yaptırmak için labaratuvarlara giden vatandaş ise parasıyla adeta rezil oldu.

Laboratuvar yetkilileri vatandaşa, test yapmama kararı aldıklarını iletti.

Bundan sonra ne olacak?

Vatandaş dünden beri online sistemden Lefkoşa ve Girne’deki sınırlı sayıdaki laboratuvar hariç test randevusu alamıyor.

Seçenekler, Mağusa, Lefke, İskele ve Güzelyurt zaten bulunmuyor.

Özel hastaneye giden vatandaş ‘Test kitimiz yok’ cevabıyla karşılaşıyor.

Ayrıca laboratuvarlar da test yapmıyor.

Bu durumda pozitif vakaların nasıl belirleneceği ve pandemide kontrolün nasıl sağlanacağı muamma olurken, Azınlık Hükümeti aldığı yanlış kararlarla toplumun sağlığıyla oynamaya devam ediyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu