KıbrısManşet

Mağusa Belediye Meclisi’nde istifa

Mağusa Belediye Meclisi üyesi Ulus Irkad, Belediye çalışanlarının ödeme sıkıntıları nedeniyle haklı şikayet ve eleştirilerini aldığını söyleyerek, istifa ettiğini duyurdu

Irkad: İstifa ediyorum

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Irkad, bütçe oluşumunda hassasiyetlerini ortaya koyduğunu, özellikle belediyeye istihdamların kontrollü yapılması için talebi olduğunu, bu yöndeki kararın meclisin kontrolünde olmadığını belirterek, “Gelinen noktada Belediye son zamanlarda artık çalışanlarını ödemekte güçlük çekiyor” dedi.

Açıklama şu şekilde:

İSTİFA EDİYORUM
Sevgili “ Mağusa Belediyesi, Belediye Çalışanları” sevgili halkımız ve Kıbrıslıtürk Basını;

Bugün artık “ Mağusa Belediyesi” çalışanlarının greve gitmesi ile ortaya çıkan tepkilerde belli ki çalışanların ödenememe ve zamanında maaş, bayram ödenekleri ve birçok alacakları maddi kazançlarından dolayı oluşan tepkilerden dolayı haklı şikayet ve eleştirilerini aldım.

Belli ki “ Mağusa Belediyesi” çalışanlarını ödeyememe güçlükleri içinde. Kısaca Belediye çalışanları tepkilerini grevle ortaya koydular ve Meclis dahil çeşitli organlara şikayet ve tepkilerini ilettiler.

Bugünkü grev sırasında bazı çalışanların bana da tepkilerini eleştirel olarak ortaya koyduklarına şahit oldum.

Belli ki bir demokratik mekanizma olan istifa mekanizmasının seçimlere bir sene kala çalıştırılıp hem dinamizm hem de bir odaklanma yaratma gereği tarafımdan gözlemlenmiştir.

Seçildiğim zamandan beri bütçenin oluşmasında hassasiyetlerimi ortaya koyup bazı bütçe oylamalarında “hayır” dedim.

Daha sonra gene çekincelerimi ortaya koyup bazı bütçe oylamalarında “evet” de dedim. Sorumluluk aldığım Kültür Komisyonu dışında göreve geldiğim zamandan beri istihdamların kontrollü yapılmasını ve bu konularda çok dikkatli olunmasını da devamlı talep ettim.

İstihdam sağlama elbette meclisin kontrolü altında değildi. Burada da kişisel suçlama veya eleştirilere girmek istemiyorum. Gelinen noktada Belediye son zamanlarda artık çalışanlarını ödemekte güçlük çekiyor.

Mesailer, bayram ödenekleri ve diğer esnaftan veya çeşitli birimlerden alınan borçlar şikayet konusu olmaktadır.

Ülkenin içinde bulunduğu koşulların belediyeleri güç duruma getirdiğini de takdir ediyorum ama bizim en başta çalışanların menfaatleri ve rahatlamalarını gözönüne getirmemiz gerekiyordu. Bunu yapamadık…

Muhalefet olmama, kurulu statüko ve hukuksal birçok sorunları olan yapıya karşı olmama rağmen gene de sorunların çözülebileceğine inandım ve bu yönde mücadele vermeye çalıştım.

İstifa etmemle daha demokratik, şeffaf, emekten yana, oydaşmacı demokrasiye yol açacak bir dinamik yapının oluşmasını ve Belediyedeki gerek mali gerekse emek kolunda mücadele edenlerin sorunlarına daha da dikkat çekmek için bu istifa kararımı almış bulunuyorum.

İstifamla kendime düşen sorumluluğu tam olarak yerine getiremesem bile yukarıdaki değerlerin bundan sonra daha da öne çıkarılacağına emin olmak istiyorum.

İstifa etmek de bir erdemdir. İstifamla bu erdemin kullanılmasıyla bir kez daha toplumsal eleştiri mekanizmamıza bir katkıda bulunmak istiyorum. İstifamın Resmi ilgililer ve Belediye Başkanlığı tarafından kale alınmasını istirham ediyorum.

İstifam bir sarsıntı yaratmasa bile gerek “Mağusa Belediye Başkanlığı”na, gerekse Meclis üyesi çeşitli partilere mensup arkadaşlarıma seçimlere son bir sene kala başarılar diliyorum.











Başa dön tuşu