KıbrısManşet

Manavoğlu: Test kaosu karışıklığını korumaya devam ediyor

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, test kaosunun halen daha karışıklığını korumakta olduğunu ve toplum sağlığını ciddi anlamda tehlikeye attığını vurguladı

Manavoğlu: Sağlık Bakanı çeşitli bahaneler üretip sorumluluktan kaçıyor

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Manavoğlu, Sağlık Bakanı Ünal Üstel‘in ‘ölü taklidi’ yapmasıyla devam eden test kaosunun karışıklığını korumaya devam ettiğini ve bu durumun toplum sağlığını ciddi anlamda tehlikeye attığını belirtti.

Manavoğlu açıklamasında, Üstel’in program program gezip çeşitli bahaneler üreterek sorumluluktan kaçmaya çalıştığını da ifade etti.

Manavoğlu’nun açıklamasının tam metni şu şekilde: 

“Geçen hafta Pazartesi Başbakan’ın açıklama yaparken ağzında bir şeyler gevelemesiyle başlayan, daha sonra Sağlık Bakanı’nın ölü taklidi yapmasıyla devam eden test kaosu halen daha karışıklığını korumakta ve toplum sağlığını ciddi anlamda tehlikeye atmaktadır.

Sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarını ve emeklerini de boşa çıkarmaktadır.
Hükümet, halkımız içerisindeki aşı bilincini yaymayı ve ülkede yaşayan yabancıları daha iyi bilgilendirmeyi planlaması gerekirken durumu daha da anlaşılmaz bir hale getirmiştir.

Elimizdeki imkanlar dahilinde plan ve program yapması için uğraşacağına Sağlık Bakanı program program gezip çeşitli bahaneler üreterek sorumluluktan kaçmaya çalışıyor.

Dün yapılan test sayısı 15,744 , pozitif vaka sayısı 143 (içimizde dolaşanlar 125) , bugün yapılan test sayısı 6043 , pozitif vaka sayısı 148 (içimizde dolaşanlar 131) , bu durum hayra alamet değildir.

Bu testlerin kaçının PCR kaçının antijen test olduğu önemlidir, bu detaylar bundan sonra şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır.

Daha önce 20,000 civarında günlük test yapıldığını düşündüğümüzde, bugünkü test sayısına oranla pozitif vaka sayısına bakarsak, bunun üzerine de 21 günde bir zorunlu çalışan testleri aralığını düşünürsek, ortaya çıkan tablo korkunçtur.

Özel laboratuvarlarla problem yaşanıyorsa hızla bunların giderilmesi yoluna gidilmeli ve gerekli denetleme mekanizması oluşturulmalı, devlete daha az yük olacak kontrollü bir test rakamını günlük tutturarak gidilmelidir.
(Uzman değilim ama en az 10-12 bin civarı olmalıdır diye düşünürüm ) “











Başa dön tuşu