KıbrısManşet

Kaos yaratan test politikasının altından pis kokular geliyor!

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘nin bir haftadır vatandaşa yaşattığı test eziyetinin ve ülke genelindeki test kaosunun altında Yakın Doğu Üniversitesi mi (YDÜ) var?

Neden sadece YDÜ?

Ülke genelinde şu an PCR ve Antijen testi yaptırmak isteyen vatandaşın sadece YDÜ’ye bağlı sağlık merkezlerine yönlendirilmesi akıllarda soru işaretleri doğurdu.

ozgur_gazete_kibris_saglik_bakanligi_test_kiti_ydu_1

Hiçbir laboratuvar Antijen testi yapmazken, özel hastanelere giden vatandaş da, ‘Bakanlık bize elindeki Antijen test kitlerini vermiyor’ cevabıyla karşılaşıyor, devlet hastanesinde de sadece Covid-19 temaslısıysanız testiniz yapılıyor.

Amaç, YDÜ’nün PCR Tanı ve Varyant Analiz Kiti’nin önünü açmak mı?

Hükümetin günlerdir bir ücretli bir ücretsiz diyerek, online sistemde randevu alınmasını kısıtlayarak, özel hastanelere Antijen test kiti vermeyerek ve özel laboratuvarların, eczanelere Antijen testi yapma yetkisi verilmesi sonrası test yapmama kararı almasını sağlayarak sürdürdüğü karmaşanın sebebi merak ediliyor.

Bilindiği üzere YDÜ geçtiğimiz Haziran ayında yerli ‘PCR Tanı ve Varyant Analiz Kiti‘ ürettiğini açıklamış, Sağlık Bakanlığı‘ndan da Temmuz ayında bu kitlerin üretim ve kullanımı için onay aldığını duyurmuştu.

Test sayıları 20 binlerden 6 binlere düştü

Antijen testinin dahi neredeyse sadece YDÜ’de yaptırılmasına imkan sağlayan bugün oluşturulan durum ve vatandaşların PCR testine yönlendirilmesinin altında, bu kitlerin kullanımının önünü açmak olduğu konuşuluyor.

Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda ağzını bıçak açmazken, dün itibariyle 20 binlerde seyreden günlük test sayısı da 6 binlere kadar düştü.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu