KıbrısManşet

Harmancı: Özgür Gazete kurucularını yaptıkları cesur habercilikten dolayı kutlarım

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Başbakan Ersin Tatar’ın, gazetemize karşı yaptığı tehditkar ve suçlamalar içeren açıklamalarına tepki gösterdi
Harmancı, şunları kaydetti:
“Kampanyalarını o kadar kendileri yapmıyor ki, birilerine atılacak çamuru bile kaleme aslında kendileri almıyor. Dış mihraklar, ajanlar vs…
Aslında seçim sonrası söyleyeceğimi şimdi söyleyim; kendi doğallıklarında bir kampanya yürütmeleri belki de kendisini daha sempatik ve doğal yapacaktı.
Şimdi bize bildiğimiz tavuk yemeğini portakallı ördek gibi satıyorlar.
Burada esas tehlike girdikleri bu ilişki yumağının ada yarımızda yaratacağı etkiler. Biz yanlı da olsa basın özgürlüklerinin hep tarafında olduk aynı şekilde düşünmüyorsak bile ifade özgürlüğünü asla ezdirmedik, biz derken toplumumuzu kast ediyorum.
Sadece gazeteci mesleğini icra edenlere çamur atmak ve onları yaftalamak birilerine hedef göstermek çok ama çok tehlikeli bir oyundur.
Bu oyunu kimsenin oynamasına halk olarak izin vermemeliyiz.
Haber yanlışsa, yanlış dersiniz, tekzip istersiniz. Emeği ve alın teri ile yıllardır gazetecilik yapmaya çalışan ailelerini geçindirmeye çalışan insanları sizlere ve sizin gibi düşünenlere yedirmeyiz.
Özgür gazete ve kurucuları sevgili Duygu Alan ve Pınar Barut’u yaptıkları cesur habercilikten dolayı kutlarım.










Başa dön tuşu