KıbrısManşet

Özyiğit: Tehlike çanları artık daha güçlü çalıyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, müdahalelerle kurulan bu yapının önceliğinin toplum olamadığını vurguladı

TDP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na Evrim Hınçal seçildi

TDP Lefkoşa İlçesi 7. Olağan Kongresi yapıldı. Açılış, Divanın oluşumu, İlçe Başkanı Doğa Yalçın, Genel Sekreter Halil Hızal ile Genel Başkan Cemal Özyiğit’in konuşması ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali rapor oybirliği ile onaylandı. Kongrede TDP Lefkoşa İlçe Başkanlığı‘na Evrim Hınçal seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu oluşturuldu

Yusuf Osman, Hüseyin Malyalı, Kerime Kasımoğlu Pere, Hasan Burgaç, Hakkı Gürcan, Ayşe Kişmir, Taşer Aşkın, Özmen Birinci.

Denetleme Kurulu: Hüseyin Harmancı, Tezcan Dereli, Mustafa Özkılıç.

Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanı Ezgi Özyiğit oldu

Kongrede ayrıca Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü Başkanlığı‘na Ezgi Özyiğit seçildi.

Lefkoşa İlçesi Gençlik Örgütü Yönetim Kurulu: Sude Koç, Ali Çakmak, Dalya Karkın, Serat Beyit Özcevher.

Özyiğit: Bu ülkede söz yetki karar da bizim olmalı

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, “Yoldaşlarım, mücadele arkadaşlarım hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum’ diyerek başladığı konuşmasında, sosyal demokrat çatı altında bugüne kadar görev yapan tüm kişilere teşekkürlerini ileterek, yeni seçilecek kişilere başarılar diledi.

Özyiğit, dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi ile birlikte yeni bir döneme girildiğini, bugünün ve gelecek planlamalarının da yeni duruma göre yapılması gerektiğini belirtti.

Ülke olarak her anlamda yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, “Bu kaçınılmaz bir gerekliliktir. Ancak bunu yaparken de bir hususa özellikle dikkat etmeliyiz. Bu ülke bizim, bu ülkede söz yetki karar da bizim olmalı, karar mekanizmaları bizim kontrolümüzde olmalı. Bundan asla taviz vermemeliyiz” dedi.

“Müdahalelerle kurulan bu yapının önceliği toplum değil”

Özyiğit, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin böyle bir gailesi olmadığını, dahası müdahaleleri davet eder bir yapıda olduklarını, hatta daha da ileri giderek tüm yetki ve sorumluluklarını devrettiklerini belirtti.

Müdahalelerle kurulan bu yapının önceliğinin toplum olmadığını vurgulayan Özyiğit, “Önlerine konulan istekleri yerine getirmektir. Bunu da hiç çekinmeden yapıyorlar, ama bilsinler ki bu şekilde davranarak halka karşı büyük saygısızlık yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

TDP Başkanı Özyiğit, halkın fakirleşmesine, işsizliğin artmasına, esnafın batma noktasına gelmesine neden olan hükümetin kamu maliyesini düzeltme bahanesiyle tüm toplumun sağlığını riske attığını belirterek, “Kurultay uğruna ülkeyi felakete sürüklüyor” dedi.

“Tehlike çanları artık daha güçlü çalıyor”

İş bilmezlik ve sorumsuzluk nedeniyle testler konusunda tam bir kaos yaratıldığını, test sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığını belirten Özyiğit, “Test sayısı düşmesine rağmen vaka sayısı aynı oranda seyretmektedir. Bu da bulaşın hızla arttığını göstermektedir. Böylesi bir durumda testleri artırmak gerekirken azalmasına neden olan hükümet toplum sağlığını riske atmıştır. Bu şekilde salgın daha da yaygınlaşacak. Herkesin gördüğünü hükümet edenler göremiyor mu, yoksa tek dertleri koltuk mu” diye konuştu.

Vakaların yüksek rakamlarda seyrettiğini, ölümlerin arttığını, mevcut kapasitenin artık zorlandığını belirten Özyiğit, “Tehlike çanları artık daha güçlü çalıyor. Buna rağmen öncelikleri halen atamalar ve kurultay. Bu şekilde hem topluma hem ülkeye zarar veriyorlar” dedi.

Hızal: Bizi yönetenlerin günlük planlamaları bile yok

TDP Genel Sekreteri Halil Hızal, gerek ülke gerekse de dünya olarak çok zor bir dönemden geçildiğini, dünyanın bir anlamda yeniden kurgulandığını ve yapılandırıldığını belirterek, bunda pandemi sürecinin de büyük etkileri olduğuna dikkat çekti.

Afganistan’da son dönemde yaşanan gelişmelere atıfta bulunarak yaşanan dramlara vurgu yapan Hızal, Afganistan, Pakistan, Irak, Mısır, Ukrayna ve Türkiye ekseninde yaşanacak değişimlerin Kıbrıs’ı da etkileyeceğini vurguladı.

Ülke olarak bizim de Pandemi ile birlikte ortaya çıkan duruma yönelik planlama yapmamız gerektiğini belirten Hızal, “Bizi yönetenlerin, değil uzun vadeli planlama yapmak, maalesef günlük planlamaları bile yok” dedi.

“Hükümet tarafından test konusunda yaratılan kaos tehlikeler içeriyor”

Pandemi başta olmak üzere ülkenin her anlamda kötü yönetildiğini belirten Hızal, vakalar bu kadar artmışken hükümet tarafından test konusunda yaratılan kaosun tehlikeler içerdiğini, toplum sağlığının ciddi bir risk altına sokulduğunu belirtti.

Ülkenin bireysel değil toplumsal düşünen, kendi geleceğini değil ülke ve halkının geleceğini önemseyen yönetimlere ihtiyacı olduğunu belirten Hızal, “Sosyal demokrasinin önemi böylesi dönemlerde çok daha iyi anlaşılmaktadır. Sosyal demokrat yapılar ne kadar güçlü olursa, çağdaşlık, demokrasi, eşitlik ve adalet de o topraklarda o oranda güçlenir ve yerleşir” dedi.

Sosyal demokrat politikaların hakim kılınması için TDP’ye büyük bir sorumluluk düştüğünü, TDP’de de bu vizyona sahip insanların olduğunu belirten Hızal, bıkmadan, usanmadan çalışmaya, ülkeyi ve toplumu daha ileri götürecek politikaları üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Hınçal: Yaklaşmakta olan iki önemli seçime yönelik ciddi bir çalışma temposuna gireceğiz

TDP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na seçilen Evrim Hınçal da göreve getirilmesine destek veren herkese teşekkür etti. Göreve geldikleri dönemin büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğini belirten

Hınçal, pandemi şartları bir yana, beceriksizlikleri ile toplumsal kargaşaya neden olan azınlık hükümetinin bu topraklara verdiği hasarlara karşı olan mücadele ile yaklaşmakta olan iki önemli seçime yönelik ciddi bir çalışma temposuna gireceklerini belirtti.











Başa dön tuşu