KıbrısManşet

Amcaoğlu: Sürecin nasıl ilerleyeceği bugünkü toplantıdan sonra belli olacak

Başbakanlık Müsteşarı ve Kriz Masası Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, BRT’de yayınlanan 45+ programında, Suriye’nin Banyas şehrindeki elektrik santralinden denize sızan petrol konusunda açıklamalarda bulundu

Bu olay Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkeler ve dünya için felakettir

Amcaoğlu, Suriye’nin ülke olarak içinde bulunduğu durum ve komşu ülkelerinden hiçbirinin müdahalede bulunmaması sonucunda belki de çok kısa bir sürede önlem alınabilecek olan petrol sızıntısının, günlerce denize akarak rüzgar ve akıntının da etkisiyle Dipkarpaz kıyılarına ulaşma tehlikesi yarattığını söyledi.

Bu olayın, Akdeniz’e kıyısı bulunan tüm ülkeleri hatta tüm dünya için bir felaket olduğuna dikkat çeken Amcaoğlu, Karpaz kıyılarına yaklaşmasının öğrenilmesi ile Başbakanlık bünyesine derhal Kriz Komitesi oluşturulduğunu, ilgili tüm kesimlerin komiteye davet edildiğini ve eldeki imkanların neler olduğunun bir an önce belirlendiğini kaydetti.

İlgili tüm teçhizat bölgeye sevk edildi

Hüseyin Amcaoğlu, olayın öğrenildiği 30 Ağustos akşamı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’ne ait iki römorkörün Dipkarpaz’a sevkinin sağlandığını belirterek, akıntının önlenmesi amacıyla yaklaşık 500 metrelik bariyerlerin de bölgeye taşındığını kaydetti.

Amcaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile de temasa geçildiğini ve 5 kişilik bir ekip ile iki römorkörün ülkemize geldiğini kaydetti.

Sürecin nasıl ilerleyeceği toplantıdan sonra belli olacak

Amcaoğlu, “Eldeki tüm imkanların kullanılarak gerekli ekipmanlar Dipkarpaz’a konuşlandırıldı, şuanda Dipkarpaz sahillerinde önemli bir kirliliğe rastlanmadı. Sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda Kriz Komitesi’nin Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda bir toplantı yapılacak” dedi











Başa dön tuşu