KıbrısManşetSağlık

Ersoy: İyi niyetili kampanyalar, yükümlüklerinizden sıyrılmanız için bahane değildir

Bağımsızlık Yolu (BY), Basın Yayın Sekreteri Yardımcısı Umut Ersoy, SMA Tip 1 hastası Asya bebeğin tedavi masrafları için toplumun seferber olduğuna dikkat çekerek, ücretsiz, kamusal, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık ve tedavi hizmetini sağlamanın devletin asli ödevi olduğunu vurguladı

Ersoy: Halkın iyi niyetili kampanyaları, yükümlüklerinizden sıyrılmanız için bahane değildir

BY adına yazılı açıklama yapan Ersoy, sağlıklı bir yaşam ve tedavi olmanın temel bir insan hakkı olmasına rağmen yıllardır sürdürülen neo-liberal politikalar sebebiyle kamusal sağlık hizmetlerinin yetersiz bırakıldığını ve bu hizmetleri sağlama görevinin özel sağlık kuruluşlarına -“girişimcilere”- devredildiğini belirtti

Ersoy’un açıklaması şöyle;

“Ücretsiz, Kamusal, Nitelikli ve Ulaşılabilir Sağlık Hizmetini Sağlamak Devletin Görevidir

Kıbrıs’ın kuzeyinde pek çok kesimden insan seferber olmuş, her gün bir yenisini duyduğumuz yardım kampayanları ile SMA Tip 1 hastası Asya bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için gereken maddi kaynağı bulmaya çalışıyor.

Söz konusu yaşama tutunmaya çalışan küçücük bir bebek olduğu için vicdan sahibi herkesi etkileyen ve harekete geçiren bu yardım kampanyalarını fırsat bilen seçilmiş ve atanmış devlet yetkilileri ise kendi yükümlülüklerinden sıyrılmanın rahatlığı ile kıllarını bile kıpırdatmadan koltuklarında oturmaya devam ediyorlar.

Halbuki herkese ücretsiz, kamusal, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık ve tedavi hizmetini sağlamak devletin asli ödevidir.

Sağlıklı bir yaşam ve tedavi olmak temel bir insan hakkı olmasına rağmen yıllardır sürdürülen neo-liberal politikalar sebebiyle kamusal sağlık hizmetleri yetersiz bırakılmış ve bu hizmetleri sağlama görevi özel sağlık kuruluşlarına -“girişimcilere”- devredilmiştir.

Sağlık sistemi hizmet amaçlı değil kâr amaçlı kurgulanarak, parası olanın erişebildiği parası olmayanın ise kaderine terk edildiği bir piyasa faaliyetine indirgenmiştir.

Sağlık Bakanlığı ve kktc yetkililerini hatırlatmak isteriz ki Asya bebeğin de diğer bütün hasta insanlarımızın da hakettikleri tedavi hizmetini sağlama görevi size aittir.

Halkımızın iyi niyetiyle ve dayanışma ruhuyla gerçekleştirdiği yardım kampanyaları sizlerin asli yükümlüklerinizden sıyrılmanız için bir bahane değildir”











Başa dön tuşu