KıbrısManşet

Senin: Ülkenin hükümetsiz kalmaması için bazı konuları sineye çekmiştik

Koalisyon ortağı Halkın Partisi, Başbakan Ersin Tatar’ın, Maraş konusundaki adımları ve son dönemde halkın gözü önünde cereyan eden ve vicdanları yaralayan hadiseler sebebiyle hükümetten çekildiğini açıkladı

Partinin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Partimiz hükümette bulunduğumuz bu olağanüstü dönemde halka karşı sorumluluğunun bilinciyle hareket etmiş, gerek ekonomik kriz gerekse salgın karşısında üzerine düşeni yapmış, hatta krizin yoğun olduğu farklı dönemlerde, ülkenin hükümetsiz kalmaması için bazı konuları sineye dahi çekmiştir.

Bu gün yaşananlarla devletimizin kurumlarının hiçe sayıldığı bir durum yaratılmış ve ulusal çıkarlarımız açısından çok önemli olan Maraş açılımı gibi hassas bir konu riske edilmiş ve hatta Sn. Ersin Tatar tarafından tam anlamıyla bir seçim malzemesi haline getirilmiştir.

Dış politikayla doğrudan ilgili olan ve üstelik Bakanlar Kurulu kararıyla yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve aynı zamanda Maraş açılımının mimari olan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır.

Halkın Partisi’nin, Maraş’ın sahilinin sivil kullanıma açılmasıyla ilgili herhangi bir tereddütü yoktur.

Öte yandan toplumun gözü önünde cereyan eden ve vicdanları yaralayan son hadiseler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir.

Bizim için Kıbrıs Türk halkının iradesi esastır. Bu nedenle H.P Parti Meclisi hükümetten çekilme kararı almıştır.

Yeni hükümet kurulana kadar sorumluluk bilinciyle hareket edileceğiz. Memleketimize hayırlı olsun”











Başa dön tuşu