KıbrısManşet

Çelik: Herkesin bu karar karşısında ayağa kalkması gerekir

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurulu (YEK) üyesi Görkem Çelik, Enerji Bakanı Erhan Arıklı tarafından Concorde Otel‘e verilen on-gird sistem izninin kurulun by-pass edilerek verildiğini söyleyerek, bunun ülke için kara bir gün olduğunu belirtti

Çelik: Herkesin bu karar karşısında ayağa kalkması gerekir

Konuyla ilgili gazetemize konuşan YEK Kurulu üyesi Çelik, kurulun tamamen by-pass edildiğini, bu izni Bakan’ın tek başına veremeyeceğini belirtti.

Çelik, “Herkesin bu karar karşısında ayağa kalkması gerekir. Biz konuyla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayıp, temsilcisi olduğumuz Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) sunduk” dedi.

“Bu iznin ÇED raporu olumsuz giderken de 2 kişiyi by-pass ettiler”

İlgili tüm odalarla birlikte hareket edeceklerini belirten Çelik,

“Bu iznin ÇED raporu olumsuz giderken de 2 kişiyi by-pass ettiler. Şimdi de hiçbir teknik değerlendirme yapılmasına fırsat vermeden YEK’i ve ilgili tüm odaların üzerinden geçtiler” ifadelerini kullandı.

“Bu durum ülke için kara lekedir”

Ülkede tüzük ve yasalara aykırı izinlerin önünün açılacağını vurgulayan Çelik, sistemin bu şekilde ayakta duramayacağını anlattı.

Çelik, “Bu çok büyük bir meseledir. Odaların da mağduriyeti var. Son derece rahatsızız. Bu durum ülke için kara lekedir, bu kara bir gündür. Asla kabul edilemez” dedi.

İlgili haberimiz için TIKLAYINIZ

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu