KıbrısManşet

Harmancı: Ben sebebini biliyorum ama kendilerinin açıklamasını bekliyorum

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş‘ın anıt mezarı projesine onay verilmemesinin ve parkı GKK‘ya devretmek istenilmesinin düşmanca olduğunu söyledi

Harmancı: Ben sebebi biliyorum ama kendilerinin açıklamasını bekliyorum

Merkez Lefkosa‘da konuyla ilgili başına açıklama yapan Harmancı, LTB’nin projesine onay verilmemesini anlamlandırmanın mümkün olmadığını belirtti.

Harmancı, “Hangi nedenlerle bunu yapmadıklarını ben anlıyor ve biliyorum ama kendilerinin açıklamasını bekliyorum” dedi.Açıklama yok.

“Saner projemizi beğenmemiş”

Projede yabancı bir belediye ile de değil, TC‘nin en fazla nüfusa sahip olan şehrinin belediyesiyle (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) bu işi gerçekleştireceklerini belirten Harmancı, 1. Cumhurbaşkanı Denktaş’ın kızı Ender Denktaş’ın yoğun çabalar sonucu Başbakan Ersan Saner‘e ulaştığını söyledi.

Harmancı, “Saner Ender Hanım‘a projemizi beğenmediğini söylemiş.
Projelere bakış açısı objektiftir, bir şey demiyorum. Ama beğenilmeyen bir proje olmayan bir projeden daha evladır” ifadelerini kullandı.

Açıklama yok.

“O masada belediyeler ve aile yok”

Başbakan Saner’in projeyi beğenmemesine karşı, kendi elinde herhangi bir proje olmadığını hatırlatan Harmancı, bunun da tuhaf olduğunu anlattı.

Harmancı, “Saner’in projesi yok. Üniversiteleri toplayacağım diyor ama toplamayı düşündüğü masada bir tek belediyeler ve aile yok” dedi.

“Bir parkı GKK’ya devretmek düşmanca ve akıl almaz bir tavırdır”

Harmancı, proje ile ilgili 2 şey söylendiğini, bunlardan birinin Vakıflar İdaresi’nin anıt mezarın müze kısmını tamamlaması, yerel yönetimlerin de çevre düzenlemesini yapacağı olduğunu söyledi.

Harmancı, “Hatta müze içinde destek talep edilirse elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ama bir parkı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘na (GKK) devretmek nasıl bir yaklaşımdır?

Güvenlikle ilgili kısmına bir şey söylemiyorum ama parkı devretmek ne demek?

Bir belediyenin aslı görev alanı olan parkı GKK’ya devretmek düşmanca ve hoyratça ve akıl almaz bir tavırdır” ifadelerini kullandı

“25 bin metrekare daha yeşil alan ekliyoruz”

Harmancı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu proje en temelinden yeşil alanın ayağa kaldırılması projesidir. Merhum Denktaş’a yakışır olmasıdır.

Vatandaşların hem güzel vakit geçireceği bir alan yaratma projesidir.

Kaldı ki, 100 bin metre kare olan alanın 50 bin yeşil alandır ama biz 25 bin metrekare daha yeşil alan ekliyoruz projede”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu