KıbrısManşet

Akansoy: Eğitim sendikaları konuyla ilgili girişim başlatmalı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı‘nın, lise ikinci sınıf kitaplarında yer alan Atatürk‘le ilgili sayfaları yırtma kararının akış dışı bir davranış olduğunu söyledi

Akansoy: Karşılıklı olarak yükseltilen milliyetçi hezeyanın göstergeleri

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy bu uygulamaların, son dönemde karşılıklı olarak yükseltilen milliyetçi hezeyanın göstergeleri olduğunu belirtti.

Akansoy, Avrupa Konseyi eğitim kriterlerinden giderek uzaklaşan kuzey ve güney eğitim sistemlerinin, geleceğe dair umutları yeşertmek yerine yok etmeye çalıştığına vurgu yaptı.

“Eğitim sendikaları konuyla ilgili girişim başlatmalı”

Totaliter sistemlerde görülen, tarihi tahrif etme anlayışının, gerçekten uzaklaşarak halkları uyutma, körleştirme yöntemlerinin bir yeni uygulaması ile karşı karşıya olduğumuzu belirten Akansoy, başta eğitim sendikaları olmak üzere, konu ile ilgili girişim başlatmanın, tüm çözüm güçlerinin önemli bir görevidir olduğunu düşündüğünü söyledi.

Akansoy, “Bu tür akıl dışı hamleler unutulmaması gerekir ki, karşılıklı provokasyona neden olabilecek en tehlikeli konulardır. 6-7 Eylül 1955 utanç olaylarının yıldönümünde bu tür bir girişimleri bastırmak için ne gerekirse yapmalıyız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu