KıbrısManşet

Arıklı ‘görevden aldım’ demişti, Saner iade için baskı kurdu!

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, geçtiğimiz Mart ayında ‘Haklarında Mali Polis soruşturması olduğu için görevden aldım’ dediği Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) görevli 2 kişi için, bugün yeniden atama önergesi verildi

Tek bir görevden alma ve şikayet yapmamıştı

Göreve geldiği ilk günden itibaren Kıb-tek’e vurgun olduğunu söyleyen Bakan Arıklı’nın, sadece hamaset yaptığı kimseyi görevden almayınca ve tek bir polise ya da savcılık şikayetinde bulunmayınca anlaşılmıştı.

Haklarında dava açılan ve Sayıştay raporlarında sayısız kez adı geçen, başta Arıklı’nın ‘Şaibeli isim’ dediği Kurum Müdürü Gürcan Erdoğan olmak üzere, kurumda herkes yerini korumuştu.

Mors Ltd ile de el sıkışmıştı

Böylece Arıklı’nın bahsettiği vurgunu kimin yaptığı bir türlü anlaşılamamış ve gerçekten vurgun varsa Arıklı’nın vurguncuları koruduğu akıllara gelmişti.

Ayrıca Arıklı, vurgunun başrolü ilan ettiği ve adıa ‘Rant kapıları kapandı’ şeklinde videolar hazırlattığı Mors Ltd ile de geçtiğimiz ay yakıtı getirecek gemi konusunda el sıkışmıştı.

Ne soruşturma bitti ne de aklandılar

Arıklı’nın, geçtiğimiz Mart ayında ‘Haklarında Mali Polis soruşturma açtı, bu yüzden 3 kişiyi görevden aldım’ dediği kişilerden 2’sinin yeniden atanması için kurum müdürü Erdoğan tarafından önerge verildi.

ozgur_gazete_kibris_manset_kib_tek_atamalar_arikli

Haklarında açılan soruşturma nedeniyle görevden alındığı söylenen kişilerin soruşturmaları henüz bitmedi ya da aklanmış durumda değiller.

Önerge toplantı yeter sayısı olmamasına rağmen şu dakikalarda toplanmaya hazırlanan Yönetim Kurulu’nda görüşülecek.

Saner baskı yaptı iddiası

Ayrıca konuyla ilgili isimlerden biri olan Kıb-tek eski Müdür Muavini Dalman Aydın‘ın yeniden atanması konusunda Başbakan Ersan Saner‘in ısrar ve baskısı olduğu ve Arıklı’nın da bu konuda Saner’e söz verdiği konuşuluyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu