KıbrısManşet

Sendikalardan UBP-YDP-DP Azınlık Hükümeti’ne sert tepki

UBP-YDP-DP Azınlık Hükümeti’ne toplumun her kesiminden tepkiler yükselirken, sendikalar,  eleştirilerini Özgür Gazete aracılığıyla yaptı; azınlık hükümetinin ülkeyi yönetemediği konusunda fikir birliğine varıldı

Atan: Ülkeyi harabeye döndürdüler

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, azınlık hükümetinin ülkeyi harabeye döndürdüğünü söyledi. Atan, asgari ücretin tespit edilememesinin sosyal sigortalara zarar verdiğini kaydederek, “Gelmiş geçmiş en kötü yönetim” dedi.

Azınlık hükümetinin sermaye ile iç içe olduğunun altını çizen Atan, yüzde 11’lik prim desteğinin sektör bazında ayrılması gerektiğini ve bu desteğin esnafa yapılması gerektiğini söyledi. Atan, “Yakın Doğu’nun desteğe mi ihtiyacı var? Zaten yatırımları asgari ücret üzerinden yapıyor” ifadesini kullandı.

“Tatar, Evliya Çelebi gibi geziyor”

Başbakan Ersan Saner’in halkın sorunlarından haberi olmadığını ve 24 Ekim’de yapılacak UBP Kurultayı’na odaklandığını belirten Atan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye’den dün gelmesine rağmen bugün yeniden Türkiye’ye gittiğini söyledi. Atan, “Tatar, Evliya Çelebi gibi geziyor” vurgusunu yaptı.

“Arıklı sadece zam yapıyor”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın zam yapmaktan başka bir şey yapmadığını ifade eden Atan, Arıklı’nın “hayatı ucuzlatacağım” söylemi ile bakan olduğunu hatırlattı. Atan ayrıca marketlerde denetim eksikliği yaşandığına işaret ederek, denetim ürünlerinin farklı fiyatlara satıldığını kaydetti.

“Bu insanlara oy vermeyin”

Azınlık hükümetinde görev alanlara oy verilmemesi gerektiğini anlatan Atan, “Oy vermeyin. Ensemizde 5 yıl def çalacaklar” uyarısında bulundu.

Aşam: Atanmışlar hükümeti

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Koral Aşam ise Özgür Gazete’ye yaptığı açıklamada, azınlık hükümetinin atanmışlar hükümeti olduğunu söyledi.

Aşam Bakanlar Kurulu kararlarının akşamdan sabaha değiştiğine işaret ederek bunun nedeninin ise bir planlamanın olmamasından kaynaklı olduğunu dile getirdi. Aşam, azınlık hükümetinin ülkeyi yönetemediğini, gitmesi gerektiğini vurguladı.

“Tatar, Türkiye’yi memnun etme çabasında”

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Türkiye’de daha fazla vakit geçirdiğine de dikkati çeken Aşam, “Hükümettekiler gibi Tatar da atanmıştır. Kıbrıslıtürkleri temsil etmiyor. Türkiye’yi memnun etme çabasındadır” dedi.

Özdoğan: Halkın ve hükümetin hassasiyetleri örtüşmüyor

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Abdullah Özdoğan ise halkın ve hükümetin hassasiyetlerinin örtüşmediğini vurguladı. Gümrüğün gelirlerin yüzde 40’ını topladığını kaydeden Özdoğan, kadroda 87 kişilik boşluk olduğunu ve istihdam yapılmadığını söyledi.

“Tatar’ın gezmesinde sorun yok”

Cumhurbaşkanı Tatar’ın gezmesinde bir sorun olmadığını belirten Özdoğan sözlerini şöyle noktaladı:

“Nereye gittiği, ne yaptığı önemli. Tatar’ın gezmesinde bir sorun yok. Kıbrıs sorunuyla ilgili bir görüşme trafiğinde de yer almıyor.”











Başa dön tuşu