KıbrısManşetSağlıkYaşam

Çözüm üretilinceye kadar Bakanlık önünden ayrılmayacaklar!

SMA Tip-1 hastası Asya bebeğin tedavisi için yürütülen mücadele bugün farklı bir boyuta taşındı, Asya Gönüllüleri İnisiyatifi Sağlık Bakanlığı önünde çözüm üretilinceye kadar eylem yapma kararı aldı

Karapaşaoğlu: TC vatandaşı olmadığı için Ankara’daki tedavisi yapılmıyor

Lefkoşa Dereboyu‘nda Citroen ışıkları olarak bilinen noktada toplanan vatandaşlar ellerindeki pankartlarla Sağlık Bakanlığı’na yürüdü.

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı‘ya konuşan Asya gönüllülerinden Halil Karapaşaoğlu, Asya’nın tedavi için gittiği Ankara‘da, TC. vatandaşı olmadığı ve SSK’sı olmadığı için tedavi edilemediğini, tedavi için yürütülen kampanyada ise ihtiyaç olan 2.5 milyon doların sadece yüzde 12.9’unun toplanabildiğini belirtti.

“Devlet ve ülkedeki zenginler bir çocuğu ölüme terk etti”

Asya gönüllüleri olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Karapaşaoğlu, tedavi için vatandaşların elinden geleni yaptığını ama Sağlık Bakanlığı’nın, devletin ve ülkedeki zenginlerin hiçbirinin konuyla ilgilenmeyerek bir çocuğu ölüme terk ettiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı önündeki eylem çözüm üretilinceye kadar devam edecek

Asya gönüllüleri Bakanlık önünde yaptığı basın açıklamasında, Bakanlığı’nın tedavi için bir çözüm üretmesini talep etti. Gönüllüler çözüm üretilinceye kadar Bakanlık önündeki eyleme devam edeceklerini açıkladı

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu