KıbrısManşet

ELAM ve DİPA destek veriyor, AKEL ve Ekologlar karşı çıkıyor

Kıbrs Cumhuriyeti (KC) Eğitim Bakanlığı’nın lise ikinci sınıfların İngilizce kitabında Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın önce yırtılmasını istemesi tartışmaları büyüyor

AKEL ve Ekologlar kitabın toplatılmasına karşı

Alithia gazetesi “Yalnızca AKEL ve Ekologlar Hem Fikir Değil” başlıklı haberinde , Rum siyasi partilerinden yalnızca AKEL ile Ekologların söz konusu kitabın toplatılması kararıyla hemfikir olmadıklarını yazdı

AKEL’in ilk andan itibaren konuyla ilgili kararla hem fikir olmadığını belirttiğini ve bunu dünkü açıklamasıyla da bunu yinelediğini kaydeden gazete, Ekologlar Hareketi’nin de dün bu yönde bir açıklamada bulunduğunu belirtti.

AKEL: Demokratik devletlerde kitapların yırtılmaz

Rum Eğitim Bakanlığı’nın kararını destekleyen ELAM ile DİPA’nın haricinde, DİSİ, DİKO ve EDEK’in ise konuyla ilgili görüş belirtmekten kaçındıklarını kaydeden gazete, bu partilerin açıklama yapmayarak, aslında kararla hem fikir olduklarının söylenebileceğini belirtti.

Bunu açıkça ifade etmese de, KC Başkanı Nikos Anastasiadis’in de Rum Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla hem fikir olmadığının söylenebileceğini kaydeden gazeteye göre, AKEL dün yaptığı yeni açıklamada demokratik devletlerde kitapların yırtılmadığını savundu.

Öğretmenler Sendikası da Bakanlığı kınadı

Ekologlar Hareketi ise açıklamasında, bakanlığın hareketini kabul edilemez olarak nitelendirerek, bunun Türk tutumuna katkıda bulunduğu iddiasında bulundu.

Gazete, Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (OELMEK) da Rum Eğitim Bakanlığı’nın talimatını kınadığını ve konuyla ilgili araştırma yapılmasını istediklerini ifade etti.

Haber, Politis gazetesinde “Prodromos Kemal’le İlgili Konuyu Eline Yüzüne Bulaştırdı- İcraatları Konusunda Eğitim Bakanı Zor Durumda ve Bugün İzahat İstiyor- Eğitim Bakanlığı Hazırlıksız Yakalandığı Hareketlerini Gerekçelendirmeye Çalışıyor”, Haravgi’de ise “İngilizce Kitabıyla İlgili Mesele Bugün Bakanlar Kurulunda” başlığıyla yer buldu.

Rum Basını / Fatma Kişmir











Başa dön tuşu