KıbrısManşet

BY: Gözaltına alınan eylemci derhal serbest bırakılmalıdır

Bağımsızlık Yolu (BY), SMA Tip-1 hastası Asya Bebek için bugün Sağlık Bakanlığı önünde yapılan eylemde yaşanan polis şiddetini protesto etti

BY: Hem Anayasal eylem hakkına müdahale edildi hem toplum vicdanını yaralandı

Polis şiddeti sonrası 2 eylemcinin hastaneye kaldırıldığının hatırlatıldığı açıklamada, bunun hem anayasal eylem hakkına bir müdahale olduğu, hem de toplum vicdanını yaraladığı vurgulandı.

BY’den yapılan açıklama şöyle;

Bugün öğle saatlerinde Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapan Asya Bebek için Sağlık İnisiyatifi’ne polis müdahale etmiş, şiddet uygulamış, bir eylemci gözaltına alınmış, 2 eylemci ise polis şiddeti sonucu hastaneye kaldırılmıştır.

Bağımsızlık Yolu olarak barışçıl eylem yapmanın anayasal bir hak olduğunu, polis müdahalesinin hem anayasal eylem hakkına bir müdahale olduğunu, hem de toplum vicdanını yaraladığının vurgularız.

Parti olarak müdahaleye maruz kalan eylemcilerle dayanışmamızı belirtir, gözaltına alınan eylemcinin derhal serbest bırakılmasını, müdahalenin sorumlularının ise cezalandırmasını talep eder ve hükümeti bir kez daha başta Asya bebek olmak üzere kamusal sağlık hizmeti sağlama yükümlülüğünü yerine getirmeye çağırırız











Başa dön tuşu