KıbrısManşetSağlık

Koruoğlu: Üstel bize Maliye ve Başbakanlığa gidin dedi

Sağlık Bakanı Ünal Üstel ve Asya Bebek gönüllülerinin görüşmesi sona erdi, beklenen sonuç çıkmadı, eyleme devam kararı alındı

Üstel bize Maliye ve Başbakanlığa gidin dedi

Görüşme sonrası açıklama yapan Asya gönüllüsü Tuğçe Koruoğlu, Asya’nın TC vatandaşı olmaması gerekçesiyle, 3 haftadır Ankara’daki tedavisine başlanmadığnı hatırlattı.

“Asya Ankara’ya gitmeden önce tüm bu sorunların halledildiğiyle ilgili söz almıştık” diyen Koruoğlu, Bakan Üstel’den bunun çözümünün sağlanmasını talep ettiklerini anlattı.

Koruoğlu “Bakan Üstel bugüne kadar söylediğinden daha farklı bir şey söylemedi. konuyla ilgileneceklerini söyledi” dedi.

“Bu para Asya’nın hesabına yatana kadar eylemimiz devam edecek”

Krouoğlu ikinci taleplerinin de, Asya’nın asıl ihtiyacı olan ve gen tedavisinde kullanılan 2,5 milyon Dolar olan Zolgensma ilacının devlet tarafından karşılanması olduğunu anlattı.

“Zolgensma ilacının sağlık hak ve kapsamında temin edilmesini talep ettik” diyen Koruoğlu, Bakan Üstel’in kendilerine bu konuyu ilk Bakanlar kurulu’nda gündeme getirme sözü verdiğini belirtti.

Koruoğlu, “Üstel bize bunun tek başına verebileceği bir karar olmadığını söyleyerek, ‘Maliye’ye ve Başbakanlığa gidin’ dedi. Görüşmeye geldiğimiz gibi çıkıyoruz diye hissediyorum. Ama kararımız şudur; bu para Asya’nın hesabına yatana kadar eylemimiz devam edecektir” dedi.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu