KıbrısManşet

PGM: Bu tür kötü niyetli kişilere itibar etmeyiniz

Polis Basın Subaylığı (PGM), Türkiye hatlarını kullanarak, özellikle yaşlı kişileri arayan ve kendilerini savcı/polis olarak tanıtan bazı kötü niyetli kimliği meçhul kişilere itibar edilmemesi konusunda uyardı

PGM: Bu tür kötü niyetli kişilere itibar etmeyiniz

PGM’den yapılan yazılı açıklamada, yurt dışı Türkiye hatlarını kullanarak, özellikle yaşlı kişileri arayan ve kendilerini savcı/polis olarak tanıtan bazı kötü niyetli kimliği meçhul şahısların; söz konusu kişileri yüksek meblağlarda dolandırmaya devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, halka bu tür kötü niyetli kişilere itibar etmemeleri, böyle bir durum ile karşılaşmaları halinde en kısa sürede olaydan polisi haberdar etmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

PGM’nin açıklamasının tam metni şu şekilde: 

“Yurt dışı Türkiye hatlarını kullanarak, özellikle yaşlı kişileri arayan ve kendilerini savcı/polis olarak tanıtan bazı kötü niyetli kimliği meçhul şahıslar; söz konusu kişileri yüksek meblağlarda dolandırmaya devam ediyor.

Aradıkları kişilere, banka hesaplarındaki mevduatlarının güvende olmadığı yönünde telkinde bulunup, kendilerine verdikleri hesap numarasına mevduatlarını aktarmalarını sağlandıktan sonra, paraların ilgili hesaplardan bu kötü niyetli şahıs/lar tarafından çekilmek suretiyle dolandırıldıkları tespit edilmiştir.

Halkımızın bu tür kötü niyetli kişilere itibar etmemeleri, böyle bir durum ile karşılaşmaları halinde en kısa sürede olaydan polisi haberdar etmeleri önemle rica olunur”











Başa dön tuşu