KıbrısManşet

Rogers: Fırsat eşitsizliğini derinden hissettiren bu uygulama kabul edilemez

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, Eğitim Bakanlığı‘nın yüz yüze eğitim için bulabildiği en formülün ‘seyreltilmiş eğitim‘ olduğunu hatırlatarak, bunun hükümetin eğitime verdiği değerin göstergesi olduğunu vurguladı

Rogers: Fırsat eşitsizliğini derinden hissettiren bu uygulama kabul edilemez

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, çocukların geçen eğitim yılında okula çok kısa bir süre gidebildiğini ve bu sene de fırsat eşitsizliğini derinden hissettiren bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rogers, “Pandeminin başladığı bir buçuk yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bulabildiği en iyi çözümün seyreltilmiş eğitim olması hükümetin eğitime verdiği değerin de bir göstergesidir” dedi.

“Bu zihniyete birlik olup karşı durulmalıdır”

“Geleceğimiz olan çocuklarımız bunu hak etmiyor” diyen Rogers, yılda en az dokuz ay güneşli olan ülkede bahçede ders yapmak veya pencereleri açarak sınıflarda ekstra önlemler almak gibi alternatiflerin de olduğunu hatırlattı.

Rogers, “Seyreltilmiş eğitimi seçen bu zihniyete, veliler, öğretmenler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri birlik olup karşı durmalıdır. Çocuklarımızın kaybedecek bir yılı daha yoktur!” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu