KıbrısManşet

Erhürman: Bunca zaman planlamaya vakit bulamadınız!

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkan Tufan Erhürman, eğitimde hali hazırda zaten var olan fırsat eşitsizliğinin, hükümetin plansızlığı yüzünden katmerleneceğini ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti

Erhürman: Seyreltilmiş eğitim kararının kabul edilemez

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, yarın yüz yüze eğitim yarın başlamasına sevindiklerini söyleyerek, eğitimde kesintilerin yaşanmamasını diledi.

Ama kalabalık sınıfların bulunduğu okullarda gerekli planlama yapılmadığını belirten Erhürman, bu yüzden alınan seyreltilmiş eğitim kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Bu kadar zamandır bunun planlaması yapılmadı”

“Bu okullarda kalabalık sınıfların bulunması zaten normal zamanlarda dahi, daha tenha sınıfların bulunduğu okullardaki öğrencilere oranla bir fırsat eşitsizliği yaratıyordu” diyen Erhürman, alınan bu kararla bunun daha da katmerleneceğini söyledi.

Erhürman, “Bu çocuklarımız haftada iki veya üç gün yüz yüze eğitim alırken, diğer okullardaki çocuklarımız beş gün yüz yüze eğitim alacak. Bu kadar zamandır okullar kapalıydı ama belli ki bunun planlaması yapılmadı. Buna vakit bulunamadı!!!” ifadelerini kullandı.

“Katmerlenmiş fırsat eşitsizliğini hazmetmemiz mümkün değil!”

Bir nesil eğitimde çok şey kaybettiğini ama her zamanki gibi bazılarının daha fazla kaybettiğini vurgulayan Erhürman şunları kaydetti:

“Ve şimdi daha fazla kaybetmeye devam edecek. Bu çocukların tümü bizim çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Bu kadar zamanda bir planlama yapıl(a)madı diye ortaya çıkan katmerlenmiş fırsat eşitsizliğini hazmetmemiz mümkün değil! Bu nesle kaybettirdiğiniz yeter!!!”











Başa dön tuşu