KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Öztaş: Bu kez kimseye sitemde bulunmayacağım, bıktım!

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, 12 yaş üzeri öğrencilerden test istenmesi kararı sonrası toplumda büyük panik yaşandığını, belediyenin tüm test kitlerini kullanarak bugün öğlene kadar 230 öğrenciye test yaptıklarını söyledi

Öztaş: Toplumun büyük bir kesiminde 2 gündür panik var

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztaş, aşılama ve ücretsiz PCR/Antijen testlerine erişimin toplum sağlığı açısından elzem uygulamalar olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve ailelerin sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir çok sıkıntıya ve eksikliğe rağmen, 2021-2022 ders yılının bu haftabaşladığına dikkat çeken Öztaş, okullardaki sıkıntı ve eksikliklere bir de pandeminin tuz biber olduğunu söyledi.

Sağlık Üst Kurulu’nun son dakika 12 yaş üzeri öğrencilerden test istediğini ve bunun toplumun büyük bir kesiminde 2 gündür panik sebep olduğunu belirten Öztaş, velilerin ‘çocuğuma nerede test yapabilirim’ telaşında olduğunu vurguladı.

“2 öğrenci test kuyruğunda baygınlık geçirdi”

Öztaş, “Belediyemizin fedakar emekçileri, Sağlık Merkezi’mizin iyiliksever hemşireleri ve gönüllü kardeşlerimizle birlikte, bugün antijen testi yapmak için organize olduk. Mahşeri kalabalıkla karşılaştık” dedi.

İki öğrencinin test kuyruğunda sıcaktan baygınlık geçirdiğini söyleyen Öztaş, belediyenin elinde ne kadar test kiti varsa hepsini kullandıklarını ve bitirdiklerini belirtti.

“Bu ülkede kalabildiğiniz kadar sağlıcakla kalmanız dileğimle”

Ancak 230 öğrenciye, öğleye kadar test yapabildiklerini ve bu kez kimseye sitemde bulunmayacağını söyleyen Öztaş, sözlerini şöyle noktaladı;

“Bundan bıktım artık. Sadece eli öpülesi fedakar çalışanlarıma, gönüllülerimize ve hemşirelerimize canı gönülden teşekkür ederim. Bu ülkede kalabildiğiniz kadar sağlıcakla kalmanız dileğimle”











Başa dön tuşu