KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

İncirli: Tıbbi açıdan gerekli bir uygulama ama…

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, öğrencilerden son dakika her 7 günde bir test istendiğini ancak ailelerin ücretsiz test yaptırabilecekleri laboratuvar bulamadıklarını vurguladı

İncirli: Tıbbi açıdan gerekli bir uygulama ama…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İncirli, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı ve dün Resmi Gazete’de yayınlanan karar uyarınca 12 yaşını doldurmuş öğrencilerin her 7 günde bir antijen testlerini yinelemeleri kararıyla ilgili konuştu.

“Tıbbi açıdan gerekli bir uygulama olduğuna yürekten inanıyorum” diyen İncirli, buna karşın okulların açılmasına 2 gün kala üstelik haftasonuna girerken bu kararın alınmasının, öğrencilere ve ailelere nerede ve nasıl test yaptırabileceklerinin gösterilmemesinin yine büyük bir kargaşaya neden olduğunu söyledi.

“Hükümete sorsanız testler ücretsiz ama aileler ücretli yaptırıyor”

Testlerle ilgili uygulamalardaki şiddetli tirbülanslardan sonra bir önceki kararda 18 yaş altındaki öğrencilere haftalık antijen testlerinin ücretsiz yapılacağının ifade edildiğini hatırlatan İncirli, ancak dün öğle saatlerinden itibaren ailelerin ücretsiz test yaptırabilecekleri laboratuvar bulamadıklarını ve birçoğunun testleri ücretli olarak aynı zamanda uzun kuyruklar bekleyerek yaptırabildiğini anlattı.

“Mesele sadece karar almakta değil” diyen İncirli şunları kaydetti;

Mesele kararların gereklerini yerine getirebilecek yönetim ve organizasyon yeteneğinin olup olmamasında. Hükumete sorsanız ‘öğrencilere testler ücretsiz’ diyecek. Ailelere sorsanız ‘çocuklarımızın testlerini ücretli yaptırdık’ diyecekler.

Öyle ya kendi döneminde ülkenin geliştiğini zanneden bir de başbakan var. Okullar açılırken zaten ekonomik ve psikolojik açıdan sıkıntılı olan ailelere fazladan sorun çıkaran hükumet istifa etmelidir











Başa dön tuşu