KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Aşısız olanlar bugünden itibaren bu alanlara giremeyecek

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Covid-19 ile mücadele kapsamında aşısız kişilerin bugünden itiabaren giremeyeği alanlar ve Mobil Aşılama hakkında bilgi verdi

Aşısız olanlar bugünden itibaren bu alanlara giremeyecek

Üstel yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre, yarından itibaren aşısız kişilerin casino, bar/club, kapalı fitness salonları, kapalı alan takım sporları ve stadyumlara giriş yapamayacağını hatırlattı.

Açıklamasında “Pandemiyle mücadelede kuralların yanı sıra en önemli silahın kuşkusuz aşı olmak” ifadelerini kullanan Üstel, aşılara ilişkin son verileri paylaştı.

Üstel: Toplam yapılan aşı sayısı 414 bin 963 adet

Üstel, 1. doz uygulanan kişi sayısının 212 bin 117 (yüzde 55.53), 2. doz uygulanan kişi sayısının ise 202 bin 846 (%53.10) olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın, halkın aşıya daha kolay ulaşabilmesi adına Mobil Aşılama birimlerini artırdığını da belirten Üstel, mobil aşılama birimlerinin Lefkoşa, Girne ve Mağusa açık pazar yerlerinde hizmet vereceğini, henüz aşı olmayan kişilerin kimlik kartları; 2. ve 3. doz aşı yaptırmak isteyenlerin ise aşı kartlarıyla gidebileceğini bildirdi.

Mobil aşılama birimleri şu şekilde:

Lefkoşa: Lefkoşa Pazar Alanı, bugünden itibaren her pazar günü 15.00-19.00 saatleri arası.

Girne: Girne Pazar Alanı, her çarşamba 15.00-19.00 saatleri arası.

Mağusa: Mağusa Pazar Alanı, her Perşembe 15.00-19.00 saatleri arası.











Başa dön tuşu