KıbrısManşet

Maviş: 4 öğretmen yakın temaslı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Vadili İlkokulu’nda 7 pozitif vaka belirlendiğini duyurdu

Maviş: 6 öğretmen, 1 çalışan pozitif

Özgür Gazete’ye konuşan Maviş, Vadili’deki ilkokulda 6 öğretmen ve 1 okul çalışanın pozitif çıktığını ve 4 öğretmenin de yakın temaslı olduğunu belirtti. Bu şartlarda çocukların okula gidemediğine işaret eden Maviş, bununla birlikte başka okullarda da pozitif veya temaslı öğretmen, öğrenci, okul çalışanı olduğunu söyledi.

“Sağlık Bakanlığı’nın kılavuzu sorunlara cevap vermiyor”

Maviş, Sağlık Bakanlığı’nın yarım yamalak hazırladığı kılavuzun okullarda pozitif veya temaslı vaka olduğunda sorunlara cevap vermediğini belirtti.

Eğitimin başladığı için mutlu olduklarını ifade eden Maviş, vakaları hafta sonu öğrendiklerini ve ailelerin panik yapmaması için duyarlı davrandıklarını söyledi. Maviş, okulların vaka olduğunda da önlemler alınarak eğitime devam edebileceğinin görülmesinin ailelerde güven yaratacağını kaydetti.

“Durumu takip ediyoruz”

Okullardaki Covid-19 durumuyla ilgili bulaş durumlarını takip ettiklerini belirten Maviş, Karşıyaka’da 1 öğretmen, Karaoğlanoğlu, 23 Nisan, Hamitköy, Alasya İlkokulları’nda da temaslı veya pozitif çıkan bazı öğretmenlerin bulunduğunu belirtti.

Bu durumun normal olduğunu belirten Maviş sözlerini şöyle noktaladı:

“Okullarımızın eksiklikleri tamamlanırsa mücadele etmemiz daha da kolaylaşacaktır. Önlemler alınmazsa, mücadele noktasında sıkıntı yaşayabiliriz. Hükümete önceliği şu an için okullar olmalı, kaynaklarını buraya kullanmalıdır. Bir daha kapanmayacağız söylemi hoştur ama kapanmamak içinde önlem almak şarttır”











Başa dön tuşu