KıbrısManşet

Bengihan: Ali Dayı ‘Bu ücretle ben bile geçinemem’ dedi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Cuma gününe kadar açlık sınırı olan 4 bin 466 TL’den yüksek bir asgari ücretin kabul edilmemesi halinde eylem ve greve gideceklerini açıkladı

Bengihan: Ali Dayı ‘Bu ücretle ben bile geçinemem’ dedi

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı öncesi, Bakanlık önünde basın açıklaması yapan sendika, Başbakan Ersan Saner’in marketlerdeki fiyat farkını eleştiren vatandaşlara, ‘Serbest piyasa var, Fatma Deyze ve Ayşe Aba daha iyi bilir’ demesini  tiye aldı.

Açıklamayı yapan Bengihan, “Ayşe aba dedi ki, Maliye’den sorumlu Ali Dayı’dır. Ali Dayı ben bile geçinemem bu ücretle diyor” dedi.

“Açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki fark 638 TL”

Şubat ayı sonunda da asgari ücretin 3 bin 828 TL, açlık sınırının ise 3 bin 993 TL olduğunu hatırlatan Bengihan, aradaki 78 TL’lik farkın bugü 638 TL’ye çıktığını vurguladı

Açlık sınırının Ağustos ayı itibariyle 4 bin 466 TL olduğunu hatırlatan Bengihan, açlık sınırı altındaki bir rakamın, ülkedeki özel sektör çalışanını aç bırakacağını söyledi.

Bengihan, “Yani 6 ay içinde hükümetin yaptığı zamlar sonucunda açlık sınırı yükselmiştir” dedi.

“Cuma gününe kadar süre veriyoruz, eyleme gideceğiz”

Asgari ücretin bugün açlık sınırını altında kalmayacak şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Bengihan, Bakanlıkta toplantı halinde bulunanların seslerini duymasını istedi.

Hür-iş’e çağrı yapan Bengihan, “Hür-iş’e çağrı yapıyoruz; masada açlık sınırı altında bir ücreti kabul etmeyin. Yukarıda toplananlar sesimizi duysun, Cuma gününe kadar süre veriyoruz. Bugün bu konuda bu karar çıkmaz ise KTAMS diğer kardeş ve dost örgütlerle görüşecek, eyleme ve greve gidecek. İşçilerin dayanışmasına destek olalım ve onların mücadelesini birlikte verelim” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu