KıbrısManşet

Özkıraç: Yaşananlar açıkça gelen felaketin habercisidir

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, ‘kirli yakıt’a dur demek için Teknecik Elektrik Santrali bölgesindeki belediyeler ve halka bir toplantı gerçekleştirerek eylem planı belirleyeceklerini açıkladı

Özkıraç: Halk sağlığıyla oynanırken jeneratörler de zarar gördü

Yazılı açıklama yapan Özkıraç, kurumun aylardır ihalesiz ve yasadışı bir şekilde aldığı yakıtın ne kadar kötü olduğunu vurguladıklarını hatırlattı.

Özkıraç, yine bu yakıt yüzünden başta Teknecik Elektrik Santrali çalışanları olmak üzere tüm halkın sağlığıyla oynanırken, aynı zamanda kötü yakıt yüzünden Teknecik’teki jeneratörlerinde zarar gördüğünü belirtti.

“Yaşananlar açıkça gelen felaketin habercisidir”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun yasa dinlemez tavrı kadar ülke değerlerine olan sevgisizliğinin de herkesi felakete sürüklediğini ifade eden Özkıraç, özellikle alınan yakıtın nereden geldiğinin dahi bilinmemesinin, Kıb-tek Müdür Muavinlerinden bir tanesinin mahkemede yakıtın kötü olduğunu itiraf etmesinin ve yine mahkemenin de ara emir kararı vererek gelen yakıtın kötü olduğunu resmen ilan etmesinin açıkça gelen felaketin habercisi olduğunu vurguladı.

Özkıraç, “Hal böyleyken ve ortada Lübnan’daki patlamaya neden olan yakıtla ilgili çok ciddi iddialar varken, Arıklı’nın bir padişah endamıyla hareket etmesi ve hükümet ortaklarının da bu konuya sessiz kalması tam bir rezalettir” ifadelerini kullandı.

“Büyük bir eylem için bölge halkı temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunacağız”

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası olarak bu ‘Kirli’ oyuna dur demek için 16 Eylül Perşembe günü sabah saat 09:00’da, Çatalköy Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştireceklerini açıklayan Özkıraç, büyük bir eylem için bölge halkı temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunacaklarını duyurdu.

Özkıraç şunları kaydetti;

“Bu toplantıya Çatalköy Belediyesi, Esentepe Belediyesi, çevre bölge halklarının temsilcileri ve çevreye duyarlı sivil toplum örgüt temsilcileri katılacaktır. Yargının, polisin, hükümetin “Dur” diyemediği bu yasadışılık ve halkın sağlığını hiçe saymaya bizler “Dur” diyeceğiz. Eylem planımız yarın ki toplantının ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Şunun net olarak bilinmesini isteriz ki, gelecek olan kötü ve tehlikeli yakıtın alınmaması için gerektiği takdirde sendikamız süresiz grev koymaktan da kaçınmayacaktır”











Başa dön tuşu