KıbrısManşet

Erhürman: Bulanıklık yaratma çabası devam ediyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıb-tek’e alınan akaryakıtın kirli olup olmadığıyla ilgili kamuoyunca bulanıklık yaratma çabası olduğuna dikkat çekti

Erhürman: Bulanıklık yaratma çabası devam ediyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, elektrik için gelen akaryakıtın temiz olup olmadığı konusunda kamuoyu algısında bir bulanıklık yaratma çabasının devam ettiğini belirtti.

Yüksek İdare Mahkemesi‘nin, yapılan alıma ilişkin kararın ilk nazarda hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle verdiği 8.9.2021 tarihli D. 10/2021 sayılı ara emrine ilişkin gerekçeli kararın 13. sayfasında bulunan ifadeleri örnek gösterdi.

O ifadeler şu şekilde:

“KIBTEK adına tanıklık eden Genel Müdür Yardımcısı, Ağustos ayında yapılan son iki alımdaki akaryakıtın kirli çıktığını ve şartnameye uygun olmadığını, buna rağmen alımın yapılarak kullanıldığını ifade etmiş”

“Ve siz şimdi hukuka aykırı olduğunu bile bile…”

Erhürman gerekçeli karara göre, akaryakıtın kirli olduğunu ve buna rağmen alınarak kullanıldığını davalı KIBTEK’in Genel Müdür Yardımcısının Mahkeme’de söylediğine işaret etti.

Erhürman, “Ve siz şimdi hukuka aykırı olduğunu Mahkeme size söylemişken, yani bile bile, aynı yöntemle bu ülkeye akaryakıt getirme kararı alıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Ne hukuk tanıyorsunuz ne de halk sağlığı”

“Yalnızca bu bile bu ülkeyi nasıl bir zihniyetle “yönetmeye” kalktığınızı yeterli açıklıkta gösteriyor” diyen Erhürman, ne hukuk tanındığını ne de halk sağlığının önemsendiğini vurguladı.

Ehürman, “Ve bilin ki bunun sorumluluğu “hükumet” olarak hepinize ait! Öyle “üzgünüm” falan diyerek geçiştiremeyeceksiniz!!!” dedi.











Başa dön tuşu