KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Gürkut: Bir kere daha dikkatinize getirmek istedik

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile birlikte hazırladıkları kılavuzu bir kez daha hatırlattı

Gürkut: Okulları kapatmak uygulanabilecek en pahalı tedbirdir

Gürkut, okulların kapalı olmasından kaynaklanan eğitim öğretim kayıplarının yanı sıra çocuklarda gelişen sağlık sorunları ve var olan sorunların erken tespiti fırsatının yitirilmesi telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurduğuna dikkat çekti.

“Okullarımız eksiklik ve aksaklıklarla da olsa açıldı” diyen Gürkut, okullar her nasılsa açıldı diye var olan eksiklikleri ve sorunları giderme çalışmalarına ara verilmemesini gerektiğini vurguladı.

“Bir kere daha dikkatinize getirmek istedik”

“Mesela tüm okulları tekli sıralara geçirmek çok önemlidir” ifadelerini kullanan Gürkut, okulların kapanmadan açık kalabilmesi için dersliklerde öğrencilerin ve öğretmenlerin maske kullanımının, kişiler arasında en az 1 metre mesafe olmasının ve sınıfların etkin havalandırılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Gürkut, “KTTB, KTÖS ve KTOEÖS’ün ortak çalışması ile oluşturulan COVID-19 PANDEMİSİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR YÜZ YÜZE EĞİTİM KILAVUZU’nu Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile de paylaştık.
Bir kere daha dikkatinize getirmek istedik” dedi.

 

 

 

 











Başa dön tuşu