KıbrısManşet

Denktaş: Bir sabah kalktığımızda ortada devleti de yok görürsek şaşırmayacağım

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, seçim sandıklarında her türlü oyunun oynanabileceğini söyleyerek, tüm seçmenleri sandıklara sahip çıkmaya çağırdı

Denktaş: İşe alacağız diye vaatler verildi

Denktaş’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Dün itibariyle yaşananlar var, memlekette kartvizitler dağıtıldı. Seçimden sonra ‘işe alacağız’ diye vaatler verildi, seçimden sonra ‘bize destek vermezsem oğlun kızın iş kaybeder’ diye tehditler edildi. Şimdi bunu yapacak hükümet de yok ortada.

“Bir sabah kalktığımızda ortada devleti de yok görürsek şaşırmayacağım”

Müthiş bir bilinmezlik var. Öyle şeyler yaşıyoruz ki bir sabah kalktığımızda ortada devleti de yok görürsek şaşırmayacağım. Onun için bütün halkımıza sesleniyorum: bu topraklar bizim vatanımız madem bu vatan toprakları üzerinde bir devletimiz var madem iradenize sahip çıkın.

Hepsinden önemlisi bu yaşananlardan sonra herkes birer gözlemci olarak kendini kabul etsin sandıklara sahip çıksın. Bu belli ki başka yere doğru gidiyor. Herkes o sandıklardan ilçe seçim kuruluna kadar sandıklara dört elle sarılsın.

“Devlet matbaasının başına polis değil, savcıların gönderilmesi lazım”

Çünkü bu yaşadıklarımız yaşanacak şeyler değildi, bunları yaşadığımıza göre başka şeyler de görebiliriz. Her vatandaş sandığa gitmeli ve oyuna sahip çıkmalıdır. Devlet matbaasının başına polis değil , Savcılık Yüksek Kurulu 24 saat orada kalacak savcıları görevlendirmesi lazım.

Sandıklarda gözlemciler açısından sıkıntılar var. Orada her türlü oyunun oynanma riski var. Bu ülkenin her vatandaşı sadece oyuna değil sandığına sahip çıkmalıdır. O kadar önemli bir noktaya geldi.

“Fazladan, önceden pusula basıp insanlara dağıtmaktan tutunda…”

Fazladan, önceden pusula basıp insanlara dağıtmaktan tutun sandık kaybetmekten tutun da her şey beklenebilir. Çünkü bu hırs durmayacak belli ki tamam değil. Neresinden bakarsak bakalım tamam değil.

Onun için diyorum her vatandaş oy kullandığı sandığa sahip çıksın, her vatandaş kendini birer gözlemci olarak görsün. İradenize sahip çıkın!”











Başa dön tuşu