KıbrısManşet

Bu Memleket Bizim Platformu’ndan ‘kirli yakıt’ eylemlerine destek!

Bu Memleket Bizim Platformu (BMBP), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) ihalesiz getirilen kirli yakıt ile ilgili, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanarı Sendikası (El-sen), bölge belediyeleri ve çevre örgütlerinin yapacaklarına eylemlere destek belirtti

BMBP: Yakıtın kötü olduğu açıktır

Yazılı açıklama yapan BMBP, merkezi hükümetin ve onların ataması olan Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun, ihalesiz ve yasadışı bir şekilde aldıkları yakıtın kötü olduğunun açık olduğunu belirtt.

Mahkeme tarafından yakıtın kötü olduğunun resmen tespit edildiğini hatırlatan platform, yine Kıb-tek yetikilisinin ‘Gelen yakıt kötüydü’ söyleminin mahkeme tutanaklarında yer aldığını vurguladı.

Lübnan’daki patlama ve devre dışı kalan santraller hatırlatıldı

“Hal böyleyken, Erhan Arıklı’nın ısrarla Lübnan çıkışlı olan tehlikeli yakıtı ülkeye getirme ısrarı tarafımızca Kabul edilemezdir” diyen BMBP, bahse konu yakıt yüzünden Lübnan’da patlama yaşandığını ve jeneratörlerin kötü yakıt yüzünden devre dışı kaldığını hatırlattı.

BMBP şöyle devam etti;

“Ne olduğu belli olmayan ve içerisinde kimyasallar bulunan bu yakıtın alınmasına karşı mücadele veren EL-SEN ile çevre belediyeler ve çevre örgütlerinin her türlü eylemlerinde yanlarında olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Bu halkın zehirlenmesine, kanser edilmesine ve ülkemizin değeri olan Teknecik Elektrik Santrali’nin yok edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu zihniyete dur diyeceğiz ve bu zihniyetin yargılanacağı güne kadar susmayacağız”











Başa dön tuşu