EkonomiKıbrısManşet

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Mısır’ın Teknik Komiteleri bir araya geldi

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Mısır’ın Teknik Komitelerinin Çarşamba günü Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki Blok 12’de bulunan ‘Afrodit’ doğal gaz yatağından Mısır’ın doğal gaz Sıvılaştırma Tesisine doğal gaz nakliyle ilgili bir çalışmayı ileriye götürmeye karar verdikleri öğrenildi

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı, Kıbrıs Hidrokarbon Şirketi’nden (CHS), ayrıca Mısır Petrol Bakanlığı ve Mısır Hidrokarbon Şirketi’nden 5 temsilci Kahire’de toplandı.

Ek teknik ayrıntıların görüşüldü

CHS Genel Müdür Vekili, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Teknik Komite Başkanı Demetris Fessas, CNA’a yaptığı açıklamada, iki taraf arasında çevrim içi temasların yapıldığını, yüz yüze temasların başladığının sinyallerini veren dünkü toplantıda, ek teknik ayrıntıların görüşüldüğünü ve gelecek toplantıların zamanlarının belirlendiğini söyledi.

Çalışmalar için yoğun döneme girildi

Fessas, iki ülkenin doğal gaz transferi ve sonuçların değerlendirilmesiyle ilgili nihai çalışmaya devam edilebilmesi için yılsonuna kadar iki defa daha bir araya gelinmesine karar verildiğini bildirdi.

Demetris Fessas “Bu çalışma, Kıbrıs ve Mısır için tarihi öneme sahip bizim bu boru hattını tasarlamamızı sağlayacak. Bu çalışmayla teknik komiteler, Mısır’ın var olan altyapısı kullanılarak boru hattının tasarımını geliştirmenin paralel yollarını bulmaya ve bölgedeki gelişim halinde olan diğer projelerle nasıl bağlanabileceğini görmeye uğraşacaklar” dedi.

Fessas, iki tarafın da bu çalışmayı yürütmek için yoğun bir döneme girdiklerini vurguladı.











Başa dön tuşu