KıbrısManşet

Şahiner ‘kirli yakıt’ın analiz raporlarını paylaştı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, Kıb-tek‘e getirilen kirli yakıtın analiz raporlarını paylaşarak, Bakan Erhan Arıklı başta olmak üzere ilgili herkesin önce yargıya sonra halka hesap vereceğini vurguladı

Şahiner: Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahiner, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu olduğunu söyleyerek, Kıbtek’e bulaştırılan pisliğin önce bulaştıranları kirleteceğini vurguladı.

Onlarca uyarı yaptıklarına rağmen, Bakanlar Kurulu‘nun ‘E.S.(K-I)1104-2021’ sayılı kararla Kıb-tek’e doğrudan alım için yetki verdiğini hatırlatan Şahiner, bu kararda açık bir şekilde ithal edilecek olan akaryakıtın ihalelerde belirtilen parametrelerin limit değerlerine uygun olarak temin edilmesi ön şartı koyulduğunu belirtti.

“Sonuçlar çıkmadan akaryakıt teslim alındı”

Şahiner buna rağmen, Ekonomi ve Enerji Bakanı ile Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun göz göre göre ‘Ben yaparım olur’ zihniyeti ile analiz raporlarının sonuçlarının çıkmasını beklemeden akaryakıtı teslim aldığını söyledi.

Şahiner, “Bu yaptıkları usulsüz ve hukuk dışı uygulama bir suçtur ve yargı önünde kendilerine bu halk tarafından elbette hesap sorulacaktır” dedi.

“Arıklı’nın kalitesiz ve zehirli akaryakıttan önceden haberi var mıydı?”

Bakan Arıklı’nın getirilen akaryakıttan numune alıp tahlil yaptırmak isteyen çevre örgütlerine karşı “Siz kim oluyorsunuz?” diyecek kadar seviyesizleştiğini belirten Şahiner, Arıklı’nı saldırgan tutumunun nedeninin aslında bu kalitesiz ve zehirli akaryakıttan önceden haberdar olması olup olmadığını sorguladı.

Şahiner, “Eğer öyle ise bu görevi suiistimal etmek ve halkın sağlığını tehlikeye atmak değil midir?” diye sordu.

“Eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluk planlandı, hesap vereceksiniz”

“2015 yılından beridir Kıb-tek’e ihale yolu ile getirtilen 1 milyon ton akaryakıtın hiçbirinde bu denli kötü analiz raporlarına rastlanmadığını belirten Şahiner, Arıklı ve ekibinin ‘Vurgunu önleyeceğim, yolsuzluğun önüne geçeceğim’ iddiasıyla başlattığı ‘Temiz eller’ operasyonla aslında eşi benzeri görülmemiş bir yolsuzluk yapmayı planladığını söyledi.

Şahiner açıklamalarının sonunda, “En başından beridir söylediğimiz gibi, bir sonraki Sayıştay raporlarında, Başsavcılık soruşturmalarında, yargı önünde hesap verecek olanlar arasında sizler olacaksınız. Kirli ellerinizi, kalitesiz zehirli yakıtınızı bu kurumun üzerinden çekin. Aksi takdirde hesabını önce yargı sonra da bu halk mutlaka soracaktır. Sonunda tahlil sonuçlarına ulaştık ve işte rezaletin belgeleri” ifadelerini kullandı.

Açıklama yok.

Açıklama yok.











Başa dön tuşu