KıbrısManşet

Bengihan 8 Ekim Dünya Gardiyanlar Günü sebebiyle mesaj yayımladı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, 8 Ekim Dünya Gardiyanlar Günü sebebiyle mesaj yayımladı

Bengihan: Suçlar ve suçlu sayısı da artmaktadır

Bengihan mesajında, çok zor koşullarda büyük fedakarlık göstererek görevlerini layıkıyla yapan gardiyanların, 8 Ekim Dünya Gardiyanlar gününü kutladı

Bengihan mesajına şöyle devam etti;

“Ülkemizde kontrolsüz girişlere bağlı olarak sürekli artan nüfusla birlikte suçlar ve suçlu sayısı da artmaktadır. Artan suçlu sayısı nedeni ile Merkezi Cezaevi binası kapasitesinin çok üzerinde mahkum barındırmakta ve çalışanların da iş yükü bir o kadar daha artmaktadır.

Covid-19 pandemisi sürecinde de tüm risklere ve yetersiz fiziki koşullara rağmen görevlerini hiç aksatmadan kesintisiz hizmet veren gardiyanlarımızın bu süreçte gösterdiği fedakarlık takdire layıktır.

Gardiyanlarımızın çağdaş ve güvenli bir ortamda daha verimli şekilde görev yapması ve mahkumların insanca yaşam koşullarına kavuşarak yeniden topluma kazandırılabilmesi için elzem olan yeni cezaevi binası bir an önce tamamlanmalı, cezaevi çalışanları ile ilgili olan yasa ve tüzükler bir an önce güncellenerek çalışanların mağduriyetleri giderilmelidir.

Bir sonraki Gardiyanlar Gününün, gardiyanlarımızın daha mutlu ve huzurlu olacağı çalışma koşullarına kavuştuğu bir ortamda kutlanması için sendikamızın mücadeleye devam edeceğini vurgularız”











Başa dön tuşu