KıbrısManşet

Maviş: Önlem alınarak eğitime devam edilebilir

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, yeni eğitim döneminin ilk haftası geride kalırken, 4 öğretmenin daha pozitif çıktığını belirtti, önlem alınarak eğitime devam edilebileceği mesajını verdi

Maviş: Vakaların görülmesi normal

Özgür Gazete‘ye konuşan Maviş, okullarda vakaların görüldüğünü ifade ederek, bu durumun normal olduğunu, önlemler alınarak eğitime devam edilebileceğini belirtti.

Şu an temaslı veya pozitif öğretmen, okul çalışanı ve öğrenciler olduğunu, vakaların çıkmaya da devam edeceğini kaydedenMaviş, eğitim camiasının hareketli nüfusa katıldığını, okul dışı ortamlar dahil olmak üzere önlemlerin daha sıklıkla uygulanması gerektiğini söyledi.

“Testlerin sık yapılması önemli”

Ailelere vakalarla ilgili şeffaf bilgi verilmesi gerektiğini ifade eden Maviş, testlerin sıklıkla yapılmasının öneminin altını çizerek, salgınla mücadelede Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın üzerine düşen görevleri eksiksiz yapması gerektiğini belirtti.

“Güven verecek haberler yapılması katkı sağlar”

Bu süreçte basına da görev düştüğünü kaydeden Maviş,  hem kamuoyunun aydınlatılması hem de ailelere güven verecek haberler yapılmasının topluma pozitif katkı yapacağını söyledi.

Güncel vakalarla ilgili bilgi veren Maviş,  Atatürk İlkokulu’ndan 2, 2 öğretmenin de Vadili İlkokulu’nda pozitif olduğunu, 9 Eylül İlkokulu’nda 1, Şht. Tuncer İlkokulu’nda 2 vaka belirlendiğini kaydetti. Maviş, Şht. Tuncer İlkokulu’nda, diğer çocuklara da test yapıldığını ve sonuçların beklendiğini söyledi.

“Vadili İlkokulu’na geçici öğretmenler gönderilmeli”

Vadili İlkokulu’nda eğitimle ilgili farklı bir yol izlenmesi gerektiğini belirten Maviş, bu okula geçici öğretmenler gönderilerek, eğitimin başlaması gerektiğini söyledi.

Ortaya koydukları pandemi kılavuzuna göre hareket ettiklerini söyleyen Maviş, sosyal mesafenin önemini anlattı.

Atatürk İlkokulu’nda tekli sıraların, 9 Eylül İlkokulu’nda sınıf sayılarının sosyal mesafe oluşturulabilmesinde bir kez daha öne çıktığını belirten Maviş, daha az öğrencisi olan sınıfların avantajlarına değindi. 

Ailelerin sürece dahil edilip sorumlulukları paylaşması gerektiğini söyleyen Maviş, okul aile sözleşmesi yapılarak semptom gösteren çocukların evde kalması gerektiğini ve ailelerinde düzenli testler yaparak çocuklarını koruması gerektiğini söyledi.











Başa dön tuşu