KıbrısManşet

Yarkıner: Zaman kaybetmeden yasal işleme başlayınız

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayer Yarkıner, Başbakan Ersan Saner‘in teftiş kurulunun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) yakıt ihalesini inceleyeceğine dair açıklamasına “Çok geç kaldınız” cevabını verdi

Yarkıner: Sizden randevu istemiştik

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkıner,  Saner’e bu konuları anlatmak için 2 ay kadar önce randevu istediklerini; fakat Saner’in randevuyu veremediğini kaydetti.  Açıklamasında Saner’e seslenen Yarkıner,  bu saatten sonra yakıt numunesi almak için zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.
Saner’in Kıb-tek için bir şeyler yapmak istiyorsa, yakıtın bu durumda alınması için gerekli belgeleri imzalayanı ve kontrol ederek alan hakkında yasal isleme başlatması gerektiğini söyledi.

“Wartsila marka jeneratörler kırıldı”

 Akaryakıt evsafının makinelerin kitaplarında yazdığına işaret eden Yarkıner,  Wartsila marka jeneratör dizel makinelerin kırıldığını kaydetti.   “Makinelerden sorumlu mühendislerin bu yakıt skeçlerinin altında imzaları var mı yok mu?” sorunu soran Yarkıner, imzaların olmaması durumunda usulsüzlüğü yapanlara hemen  yasal işlem yapılması gerektiğini vurguladı.
Yarkıner açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
Şu anda devam eden 233/2021 sayılı ihale de şaibelidir. Bu konuya konsantre olun. Yedek parça alımlarında suiistimal “gemi azıya alinmiş durumdadır” alınan malzemenin nerede kullanıldığı beyanları yoktur . Niçin alınacağına dair geçerli kayıt ve ihtiyaç tespiti yapılmıyor .
Alınan malzemenin nere gittiği 2’nci derecede önemli 1’inci derecede önemli olan ihtiyaç duyulmadan alımına karar verilen ve nerede kullanılacağı konusunda denetim yetkisi olmayan Kıb-Tek’in sadece bedel ödemesi . Artık Kıb-Tek gemisi karaya oturdu malzemenin olarak birileri yazıyor,  birileri imzalıyor.  Kıb-tek sönmek üzere can çekişiyor kurtarmak mümkün , ama bugün basın açıklamanız bu maksat için yetersiz , hata aklama için bile kullanılabilir.
Kıb-tek’in teknik açıdan ( lojistik hizmetlerin yürütülme esasları ve sorumlulukları acısından ) gerekli işletme mevzuatı hazırlanmalı , malzeme ihtiyaç tedarik usul ve yöntemleri ile muhafazaları esasları belirlenmelidir . Bünyesinde , enerji üreten kurumunun bu halde olduğu bir devlet olamaz.










Başa dön tuşu