KıbrısManşet

Tel: Başbakan eliyle karartmaya devam ediyor!

Yeşil Barış Hareketi (YBH) Başkanı Feriha Tel, Teknecik açıklarında bekletilen yakıt gemisinden alınan 36 adet numunenin incelemeleri sırasında Saybolt laboratuvar yetkililerinin kendileriyle sonuçları paylaşmayacağını öğrendiklerini belirtti

Tel: Kimden neyi saklama çabası içindesiniz Sn. Ersan Saner?

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Tel, numunelerin verildiği Saybolt laboratuvarına gittiklerinde sonuçların Başbakanlık dışında kimseyle paylaşılmayacağını öğrendiklerini ifade etti.

Tel açıklamasında konuyla ilgili, “Tüm halkın sağlığını, çevreyi ve halkın parası ile yapılan santrali ilgilendiren böyle bir konuda kimden neyi saklama çabası içindesiniz Sn. Ersan Saner? ” dedi.

Tel’in açıklamalarının tam metni şu şekilde:

“BAŞBAKAN ELİYLE KARARTMA DEVAM EDİYOR!
Dün Yeşil Barış Hareketi adına Genel Sekreterimiz Dogan Sahir, Ombudsman Emine Dizdarlı ve Başbakanlık Denetleme Kurulu, Teknecik açıklarında bekletilen yakıt gemisinden numune alımına katılmış ve 36 adet numune bu 3 taraf adına teslim alınmıştır.

Teslim alınan numuneleri Kıbtek’in rutin yaptırdığı laboratuvardan farklı olan bir laboratuvara tahlil için teslim etmek adına bugün sabah Mersin’e geldim. Başbakanlık Denetleme Kurulu’ndan 2 arkadaş ve Kıbtek’ten 2 arkadaş da benimleydi. Ekip buraya gelince 2’ye bölündü ve Kıbtek rutin test için SGS laboratuvarına kendi numunelerini götürdü.

Benimle gelen 1 Kıbtek’ten 1’de Başbakanlık Denetleme Kurulu’ndan arkadaş ile ben de Saybolt laboratuvarına geldim.

Ama burada BAŞBAKANLIĞIN, LABARATUVARIN GEBZE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ARAYIP; “NUMUNE SONUÇLARININ VE HER TÜRLÜ BİLGİNİN SADECE BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLECEĞİ VE VERİLECEĞİ, YEŞİL BARIŞ HAREKETİ VE OMBUDSMAN İLE DE PAYLAŞILMAMASININ” emrinin verildiğini öğrendik!
Buraya geldiğimde yaşadığım bu durumu TÜM KIBRIS TÜRK HALKI adına KINIYORUM!

Tüm halkın sağlığını, çevreyi ve halkın parası ile yapılan santrali ilgilendiren böyle bir konuda KİMDEN NEYİ SAKLAMA ÇABASI İÇİNDESİNİZ Sn Ersan Saner ???

Muhatapları tarafından aranan Başbakan 36 numune de dahil olmak üzere her şeye el koyduğunu söylemiş!

Ülkeye ihalesiz gelen yakıtların tümü Bakanlar Kurulu kararı ile geliyor! Yani Bakanlar Kurulu’na başkanlık eden kişi olarak bunca zaman ihalesiz gelen ve kullanılan yakıttan en az Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı kadar siz de sorumlusunuz!

Hatta daha fazla sorumlusunuz! Bu kadar zaman denetleyemediğiniz bu alımları şimdi bir kez daha OMBUDSMAN, SİVİL TOPLUM ve HALKTAN saklayarak yapacağınıza İNANMAMIZI MI BEKLİYORSUNUZ”











Başa dön tuşu