KıbrısManşet

Akansoy: Yoksulluk sınırlarının altında bir yaşam öngörenlere iyi çalışmalar diyemeyeceğim

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın New York‘a, Başbakan Ersan Saner‘in de Hayat‘a gidişiyle ilgili, asgari ücretliye, yoksulluk sınırlarının altında bir yaşam öngörenlere, iyi geziler, çalışmalar diyemeyeceğini vurguladı

Akansoy: Yoksulluk sınırlarının altında bir yaşam öngörenlere iyi çalışmalar diyemeyeceğim

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Tatar ve Saner’in yurtdışı ziyaretleriyle ilgili, Asgari ücretliye, yoksulluk sınırlarının altında bir yaşam öngörenlere, iyi geziler, çalışmalar diyemeyeceğini belirtti.

Akansoy konuyla ilgili açıklamasında, “Bizi rezil etmekten başka hiçbir şey yapmadıklarını herkes çok iyi görüyor” ifadelerini kullandı.

Akansoy’un açıklamalarının tam metni şu şekilde: 

“Sn. Tatar New York’a Sn. Saner de Hatay’a gitmiş. Nasıl olsa “ekonomik sorunlar çözüldü; insanlarımızın alım gücü yerinde; sağlık sistemi tıkır tıkır çalışıyor; aşı planlaması oldukça iyi gidiyor; eğitimde 46 kişilik sınıflarla dünya standartlarındayız, öğretmenler, öğrenciler ve aileler mutlu huzurlu”… bu durumda efendiler ülkede niye kalsınlar ki.

Elbette biraz açılmak onların da hakkı. New York’ta BM Genel Kurul salonlarında ileri sürdüğü ayrılıkçı tezlerden dolayı görüşecek kimse bulamayıp, kafeteryada veya TC ekibinin odasında zaman geçirecek olan Sn. Tatar, eğer kendisinin zamanı varsa BM GS Sn Guterres ile de 10 dak görüşebilecektir elbette.

Kendisinden pek bir farkı olmayan Anastasiadis ile koridorda el sıkışıp, dönünce bize işte bakın görüştük tezlerimizden ödün vermedik diyeceklerinden hiç kuşkum yok. Malum daha önce Yunanistan Başbakanı ile mutfakta karşılaşmış ve kendisine tezlerini açıklamıştı. Bu konuda uzman.

Asgari ücretliye, yoksulluk sınırlarının altında bir yaşam öngörenlere, iyi geziler, çalışmalar diyemeyeceğim. Bizi rezil etmekten başka hiçbir şey yapmadıklarını herkes çok iyi görüyor”











Başa dön tuşu