KıbrısManşetYaşam

Taşkent Doğa Parkı’ndan yürek burkan muhteşem anlatım

Taşkent Doğa Parkı‘ndan, Tatlısu‘da vurulan ‘Arı Şahini‘nin ağzından hem düşündüren hem de sorgulatan bir paylaşım geldi

“Beni neden vurdunuz?”

Afrika’ya doğru göç edecekken, Tatlısu’da vurulan ve Orman Dairesi çalışanı bir vatandaş tarafından bulunarak Taşkent Doğa Parkı’na teslim edilen Arı Şahin’i soruyor;

“Beni neden vurdunuz?

Benim adım arı şahini. Diğer yırtıcı kuşlara göre çok özel bir beslenme şeklim vardır. Eşek arıları ve yaban arıları ve onların larvaları ile beslenirim.

Çok gencim, daha bu yıl Kuzey Avrupa‘da yumurtadan yeni çıktım.

Afrika‘da kışı geçireceğim bölgelere doğru göç ederken bugün Tatlısu bölgesinde beni vurdunuz.

Orman Dairesi çalışanlarından Burhan Yıldız isimli vatandaş beni bulup güvenceye almasaydı bir yerlerde açlıktan acı çeke çeke ölecektim muhtemelen.

Şu anda Doğa Parkı’na bağlı Yaban Hayat Hastanesi’ndeyim. Uzmanlar kanadımın kırık olduğunu ve bu yıl göçümü tamamlama şansımın kalmadığını söylüyorlar.

Hayatta kalabilsem bile doğaya dönüp dönemeyeceğim kesin değil. Belki de Afrika’nın o uçsuz bucaksız savannalarını hiçbir zaman göremeyeceğim, belki bir daha özgürlüğe kanat çırpamayacağım.

Masraflı ve uzun bir tedavi ve rehabilitasyon süreci beni beklediği söyleniyor.

Doğa Park’ın uzman kadrosu benim için elinden geleni yapıyor, onlara da teşekkür ederim ama ben kendi halimde uçuyorken neden başıma bu geldi hala anlayamıyorum, ve tekrar sormak istiyorum:

Beni neden vurdunuz?”

Sende yaban hayatına günde 1TL ile destek olmak istiyorsan abone koru30 yaz 4271’e SMS gönder.











Başa dön tuşu