KıbrısManşetYaşam

Şahiner: Bizim cesur yürekli bir kız kardeşimiz var

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Teknecik Elektrik Santrali‘ne getirilen yakıttan numune almak ve toplumun zehirlenmesini önlemek için girdiği mücadelede, şu an bir yük gemisinde adaya ulaşmaya çalışıyor

Şahiner: Bizim cesur yürekli bir kız kardeşimiz var

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Salahi Şahiner, Tel’in yolculuğu ve mücadelesi ile ilgili bilgileri paylaştı.

“Bizim cesur yürekli bir kız kardeşimiz var” diyen Şahiner, Tel’in tek amacının bu ülkenin toplumu ve çevre sağlığı olduğunu belirterek, Tel’in şu anda bir yük gemisinde tek başına adaya ulaşmaya çalıştığını anlattı.

“Terbiye sınırları içerisinde size söylenecek söz bırakmadınız”

Şahiner, “Nedeni mi? Nedeni ise ‘yok artık’ dedirtiyor. Başbakan olacak olan Hamza Ersan Saner ve Kıb-tek Yönetim Kurulu tarafından, içerisinde ‘tehlikeli kimyasal atık’ bulunma şüphesi olan ve Lübnan’ın elektirik santrallerinin iflas etmesine neden olan yakıt olduğu şüphelenen gemiden analiz yapılması içi verilen bir söz” ifadelerini kullandı.

Şahiner şöyle devam etti;

“Bir bavul dolusu numune ile bir önceki gün yine bir yük gemisinde Mersin‘e doğru yol alınıyor fakat iş numune teslimine geldiği zaman verilen sözden dönülüyor ve Başbakan’dan gelen bir ’emir” üzerine numune sonuçları Başbakan’ın istediği şekilde yapılacak, sadece kendisi ile paylaşılacak ve zehirli kimyasal atık içerip içermediğini ortaya çıkarmak için gerekli testlerin yapılmayacağı bilgisi geliyor. Terbiye sınırları içerisinde size söylenecek söz bırakmadınız…”











Başa dön tuşu