KıbrısManşet

Saner: KKTC neden Singapur olmasın?

Başbakan Ersan Saner, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası‘nı (İTSO) ziyaret etti ve “Hedefimiz KKTC’nin tümüyle serbest bölge olmasıdır” dedi

Yeter: İlişkilerin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz

İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, Türkiye ile KKTC arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini arzu ettiklerini belirtti.

Yeter, “İki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi için birbirimize her konuda öncelik tanımamız ve birlikte çalışmamızda yarar olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Saner: KKTC neden Singapur olmasın?

Başbakan Saner de, KKTC’nin ağırlıkla hizmet sektörüne dayalı faaliyet gösterdiğine işaret ederek, bilişim sektörüne ait AR-GE çalışmalarının yapılması, yazılım sektörü ve buna bağlı olarak teknolojik ürünlerin geliştirilmesi için çok ciddi bir çalışma temposu içerisinde olduklarını söyledi.

Saner “2022’de kuzey Kıbrıs’a ‘serbest bölge’ kurulması girişimlerimiz var. Burada hedefimiz farklı bir vizyon ortaya koyarak kuzey Kıbrıs neden bir Dubai neden bir Singapur olmasın diyoruz. Biz de sizleri Kıbrıs’a bekliyoruz ve yatırım yapmaya davet ediyoruz. Çünkü İskenderun bölgesi bizim tam aradığımız yatırımcı iklimine haiz bir” dedi.











Başa dön tuşu